Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Строят супермодерна спортна зала на три нива в ПМГ

Строят супермодерна спортна зала на три нива в ПМГ

С модерна многофункционална спортна зала на три нива ще се сдобие бургаската Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“.

С модерна многофункционална спортна зала на три нива ще се сдобие бургаската Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“. Това ще бъде най-модерният училищен спортен комплекс на територията на община Бургас.

Залата ще е оборудвана с най-съвременни съоръжения за лека атлетика, фитнес, тенис на маса и колективни спортове – волейбол, баскетбол, др. Към отделните игрища ще бъдат обособени и трибуни за публика. Електронни табла ще показват резултатите на спортистите от двубоите между отборите. Общата разгъната площ на залата ще е близо 1 600 кв.м., като тя ще бъде пристроена към крилото на училището откъм улица „Цар Симеон I”.                                                          

Проектът е замислен така, че спортните съоръжения да бъдат използвани не само в часовете по физическо възпитание на учениците от математическата гимназия, но и за междуучилищни и други спортни състезания. По предварителни изчисления изграждането на комплекса ще струва около 1 100 000 лева.

Кметът Димитър Николов даде срок на архитектите, проектантите и спортните експерти, работещи по проекта за новата зала, до средата на септември да бъдат изчистени всички детайли по него.   

На заседание на Министерски съвет, провело се миналата седмица, беше взето решение държавата да съфинансира с 10 милиона лева изграждането на спортни зали в 9 големи града в страната, сред които и Бургас. Другата седмица се очакват представители от Министерство на образованието да пристигнат в Бургас, за да се запознаят на място с проекта за спортния комплекс в ПМГ.

Ако всичко върви по план, до края на месец септември ще бъде обявена процедура по ЗОП за избор на изпълнител за изграждането на спортната зала. Най-късно в края на януари ще започне и самото строителство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега