Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Светият синод се събира на извънредно заседание

Светият синод се събира на извънредно заседание

След смъртта на патриарх Неофит Светият синод се събира днес в 14 часа на извънредно заседание. На него се очаква да бъде избран временен настоятел на Софийската митрополия до избора на нов духовен водач.

След смъртта на патриарх Неофит Светият синод се събира днес в 14 часа на извънредно заседание. На него се очаква да бъде избран временен настоятел на Софийската митрополия до избора на нов духовен водач. Старшият архиерей - великотърновският митрополит Григорий, ще оглави заседанието. Очаква се да бъде отворено и завещанието с последната воля на патриарх Неофит.  

Духовниците трябва да решат къде да бъде опелото, поклонението и погребението пред Негово Светейшество. Очаква се поклонението да бъде в „Св. Неделя", а по-късно - и в катедралният храм „Св. Ал. Невски”. Погребението най-вероятно ще се състои в Троянския манастир.След процедурата Светият синод трябва да се събере отново и да избере председател, който да управлява църквата в следващите четири месеца. След това ще бъде проведен избор за нов български патриарх, в който могат да участват деветима митрополити.

Източник: NOVA
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега