Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Светлана Чакърова: Ще бъда “връзката” на малките населени места с НС. Време е да се чуе гласът им!

Светлана Чакърова: Ще бъда “връзката” на малките населени места с НС. Време е да се чуе гласът им!

Запитана за приоритетите си, тя споделя, че това са повече инвестиции в малките населени места и решаването на локалните проблеми.

Няма спор, че Коалиция ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила на предстоящите парламентарни избори. Във 2-МИР Бургас амбициите са за поне 5 мандата. За един от кандидатите, участието в следващото Народно събрание е  кауза – малките населени места да получат повече средства и възможности за растеж през следващите 4 години. 

33-годишната Светлана Чакърова е от морската община Созопол. Завършила е „Начална училищна педагогика“ в Бургас, както и мениджмънт в Стопанската академия в Свищов. Член е на ГЕРБ от създаването на партията, а от няколко години е и в общинското ръководство на структурата в Созопол.

Сред основните ѝ приоритети са привличането на повече инвестиции в малките населени места, транспортната свързаност и развитието на историческия и културен туризъм. Категорична е, че тези компоненти са задължителни, за да направят Созопол устойчива дестинация. Мотивация ѝ да се кандидатира за народен представител е желанието ѝ да бъде чут гласът на малките населени места. Определя ГЕРБ като е единствената устойчива и стабилна партия, която дава възможност на младите да участват дейно в политиката.

„Мотивацията ми се дължи на факта, че в редиците на ГЕРБ има изключителни личности и професионалисти, доказали се в годините. Отборът на 2 МИР БУРГАС е един от най-силните и аз съм горда, че имам възможност да бъдем заедно. Като млад човек, мога да бъда “връзката” на моите съграждани с Народното събрание, за да може да се реализират общите ни идеи и желания за по-доброто ни бъдеще. А и все пак ГЕРБ е единствената устойчива и стабилна партия, която дава възможност на младите да участват дейно в политиката. Искам и ще работя за това да се чуе гласът и на малките населени места, защото всички го заслужаваме“, сподели Чакърова.

По думите ѝ един от основните проблеми в Община Созопол, а и по другите малки общини е липсата на повече възможности за младите.„Липсата на работни места и алтернативи за свободното време. Трябва да работим в посока за изграждане на по-добър живот на младите и извън София, за преодоляване на вътрешната миграция и младежката безработица, както насърчаване на раждаемостта и стимули за младите семейства. Като народен представител съм обещала на съгражданите си, че ще работя в посоката на това да се поставят проблемите, засягащи младите хора, които идват с предизвикателствата на ежедневието, за да могат те да бъдат интерпретирани като политически и социални форми на участие и реализация“, каза тя.



На въпрос дали хората са демотивирани за новите избори и защо според нея е важно да се гласува именно в този момент, Чакърова споделя следното: 

„Тази нестабилност в страната, на която сме свидетели през последните три години, води единствено до хаос, несигурност и липса на доверие у хората. Политиците трябва да са тези, които да служат за пример на обществото. Безотговорността демотивира и пречи, особено на младите. Всички виждаме дестабилизацията на държавата, което води до невиждано разделение в обществото. Истината е че, хората са уморени и силно разочаровани. Това което правим ние в разговорите си с тях, е да покажем “пламъка” в очите, който носим ние младите, ентусиазма и знанията, които имаме, за да разберат, че всички ние трябва да се обединим, за да започнат нещата да се случват. Не случайно надписа точно на сградата на НС е “Съединението прави силата”. Това е формулата трябва да го разберем“.

От опита си като директор на социален център Светлана Чакърова коментира, че се върви в правилната посока по отношение на социална политика на общинско и национално ниво.

„Работата ми през годините показа нещо изключително важно, а именно, че вървим в правилната посока по отношение на социална политика на общинско и национално ниво. Община Созопол води една наистина добра социална политика и аз съм щастлива, че съм имала възможност да бъда част от нея. Социалните услуги са определени като дейности за подкрепа за превенция и/или преодоляване на социалното изключване, реализиране на права и подобряване на качеството на живот и се основават на социална работа, индивидуален подход и индивидуална оценка на потребностите. Увеличава се забележително броят на социалните услуги през годините, както и разходите за тях, това което обаче държавата може да направи, е да организира и финансира реформи в социалната сфера, както и да задели средства за предоставянето на социални услуги, без да е необходим конкретен проект за финансиране по програми на ЕС“.

Запитана за приоритетите си, тя споделя, че  това са повече инвестиции в малките населени места и решаването на локалните проблеми.

„Един от основните ми приоритети е да се привлекат повече инвестиции в малките населени места. Иска ми се да се постави акцент в опазването на историческото и културно наследство на Созопол и региона и вярвам, че това ще бъде предпоставка за развитие на устойчив и алтернативен туризъм, стъпил на основите на историята и традициите. Цялостно развитие на Община Созопол и селищната система-инфраструктура, транспортни връзки и подобряване на визията на града и селата. Решаване на локалните проблеми на всяко едно малко населено място.Трябва всички да разберем, че единствено мнозинство на ГЕРБ в новия парламент може да гарантира Стабилност в страната ни“, посочва още Чакърова.

Себе си описва като изключително амбициозна, работлива, отговорна и не на последно място лоялна. 

„Смятам, че това са качества, които трябва да притежават всички млади хора, за да може да бъдем “Стабилна България в сигурна Европа”. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Политическа реклама!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега