Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съветници от БСП алармират за опасности заради реконструкцията на бул. Демокрация

Съветници от БСП алармират за опасности заради реконструкцията на бул. Демокрация

Те са категорични, че надграждането на съществуващата система от бързи автобусни линии и обособяване на „бърз автобусен коридор" по бургаската улица е отново за сметка на автомобилния трафик и създава предпоставки за пътнотранспортни произшествия.

Общинските съветници от БСП – Бургас Живко Господинов и Христо Панайотов, отправиха питане към кмета на Община Бургас относно реконструкцията на централния булевард Демокрация, която се извършва и в момента. Те са категорични, че надграждането на съществуващата система от бързи автобусни линии и обособяване на „бърз автобусен коридор" по бургаската улица е отново за сметка на автомобилния трафик и създава предпоставки за пътнотранспортни произшествия.

„Считаме, че има множество конфликтни зони между отделните участници в движението по булеварда. Паркирането на МПС успоредно на „бързия автобусен коридор" също създава редица опасности, като излизане на пешеходци в активна лента между паркираните автомобили, неправилно включване в движението на спрели МПС и маневриращи МПС с цел паркиране. Същевременно постъпват и множество питания от наши съграждани, свързани с използването на новообразуваните паркоместа и евентуалното им включване за платено паркиране като част от „синя" или „зелена" зона", се казва още в документа.

(Снимка: Пресслужба БСП Бургас)

Позовавайки се на Правилника за дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация на община Бургас, съветниците изразяват желанието си да получат писмен отговор на въпросите: Има ли направени предварителни проучвания относно ефекта от намаляване на пропускливостта на автомобилния трафик по бул. „Демокрация"?, Как ще се отразят промените върху безопасността на движение на МПС и пешеходци по булевард "Демокрация"?, Смята ли Община Бургас да включи новосъздадените паркоместа в обхвата на платена „синя" или „зелена" зона? и Спазени ли са нормативните изисквания за местата за паркиране съгласно наредба № РД – 02-02-2 от 20.12.2017 г за планиране и проектиране на комуникационно-транспортната система на урбанизираните територии?
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега