Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съветник предлага отпускане на средства за гвардейски униформи в бургаска гимназия

Съветник предлага отпускане на средства за гвардейски униформи в бургаска гимназия

Заложената сума е 5 000 лева.

Общинският съветник Георги Дракалиев предлага общинската администрация да отпусне средства на Училищното настоятелство на ПГЕЕ „Константин Фотинов“ за закупуване на униформи за Втори ученически гвардейски оркестър и доокомплектоване на униформите на Четвърти ученически гвардейски отряд. Очаква се докладната да бъде разгледана на предстоящото заседание на ОбС-Бургас. Заложената сума е 5 000 лева.

"В своята 50-годишна история, ПГЕЕ „Константин Фотинов“ е съхранила и запазила традициите на училището, възпитавайки у подрастващите чувство на принадлежност към родината. През 2011 г. е създаден Представителен гвардейски блок“ от момчета, облечени в гвардейски униформи, както и ученически гвардейски оркестър. През ноември 2011 г. са закупени и униформи на гвардейския блок, съобразени с националните традиции и традициите от българската военна история", коментира Дракалиев.

Бургаската гимназия е първата, удостоена със знаме и тамбурмажор. Това се случи на церемония на 3 юни тази година в морския град. Тогава знамето на Четвърти ученически гвардейски отряд и тамбурмажора на Втори ученически гвардейски оркестър бяха връчени от зам.-министър председателя и министър на отбраната Каракачанов. Събитието се проведе под патронажа на президента Радев, с подкрепата на Министерството на отбраната и с участието на Националната гвардейска част.

"Необходимо е униформите на младите бургаски гвардейци да бъдат идентични с автентичните униформи на Националната гвардейска част, за да могат те да вземат участие в даването на тържествено обещание пред президента. Това е ритуал, който ще се състои през септември.  За целта училищното настоятелство се нуждае от средства за закупуване на нови униформи за оркестъра и доокомплектоване на униформите на отряда. Цялата сума е 9500 лв., като в нея се включват различните елементи на облекло и аксесоари", мотивира идеята си Дракалиев.

По думите на Дракалиев със закупуването на униформите бургаските младежи ще могат да участват във всяко представително събитие на община Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега