Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съветът по сигурността: Информацията за българка, държана като заложник в Газа, не е потвърдена

Съветът по сигурността: Информацията за българка, държана като заложник в Газа, не е потвърдена

Мерките, които в момента се прилагат в България заради конфликта в Израел, са адекватни и не се налага да бъдат променени. До този извод стигна Съветът по сигурността към министър-председателя, който заседава днес.

Мерките, които в момента се прилагат в България заради конфликта в Израел, са адекватни и не се налага да бъдат променени. Остава засилена охраната само на отделни обекти, които се смятат за по-рискови: летища, гари, синагоги, посолството на държавата Израел, места, на които има еврейски общности или израелски туристи. По отношение на всички останали институции нивото на опасност е най-ниското възможно. Държавата има готовност да реагира бързо при промяна на ситуацията. 

До този извод стигна Съветът по сигурността към министър-председателя, който заседава днес. На него са разгледани подробни актуални доклади на Министерството на вътрешните работи, Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна агенция „Разузнаване“ и Служба „Военно разузнаване“. 

Информацията за българска гражданка, държана като заложник в Газа, до момента не е потвърдена. Проверяваме я внимателно, заяви премиерът акад. Николай Денков по повод медийни публикации.   

Според него засега не се наблюдава активизиране на ислямската организация „Хизбула“ и ситуацията към момента е малко по-спокойна спрямо тази от преди няколко дни. „Текат сериозни дипломатически преговори, включително и на много високо политическо ниво. Всички рискове съществуват, но кой от тях ще се реализира зависи от това какъв ще е резултатът от дипломатическите усилия“, каза министър-председателят. Той се надява, че ситуацията ще се успокои, но не подценява и вероятността за рязка ескалация. Държавата е готова и за този вариант. 

Днес Съветът по сигурността разгледа и прие също годишния доклад за състоянието на националната сигурност в Република България за 2022 г. Той ще бъде изпратен към Министерския съвет, където трябва да бъде приет официално, а след това ще бъде представен в Народното събрание. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега