Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Свръхсилни наркотици може да са причинили смъртта на поне 54 души на Острова

Свръхсилни наркотици може да са причинили смъртта на поне 54 души на Острова

Общата бройка на починалите вероятно е много по-голяма.

Свръхсилни улични наркотици, по-силни от хероина, се свързват с най-малко 54 смъртни случая в Обединеното кралство през последните шест месеца, съобщи Би Би Си.

Всички смъртни случаи се свързват със синтетични опиоиди, наречени нитазени, за които експертите се опасяват, че се произвеждат в лаборатории и след това се внасят в Обединеното кралство от Китай.

Общата бройка на починалите вероятно е много по-голяма, след като от Националната агенция за борба с престъпността казаха, че още 40 случая очакват по-нататъшно разследване. Британското правителство планира да класифицира 15 нови синтетични опиоида като лекарства от клас А.

Нитазените за първи път влязоха в новините в Обединеното кралство през 2021 г., когато 18-годишен пациент беше лекуван от нефатално предозиране. Експертите казват, че новите наркотици могат да бъдат по-силни както от хероина, така и от фентанила, друг синтетичен опиоид, който е водещ убиец в САЩ, допринесъл за 75 000 смъртни случая миналата година.

Агенцията е убедена, че нитазените се произвеждат в незаконни лаборатории в Китай и често влизат в Обединеното кралство дори с пощенски пратки.

В повечето случаи след това нитазенът се смесва с хероин от организирани банди, което прави наркотиците, продавани на улицата, още по-силни и смъртоносни. Някои експерти смятат, че има пряка връзка между наличието на нитазени и забраната за събиране на опиумен мак в Афганистан.

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега