Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Създават държавен ВиК холдинг с капитал от 1 млрд. лева

Създават държавен ВиК холдинг с капитал от 1 млрд. лева

Целта е да се подобри управлението на дружествата.

Правителството отпусна 1 млрд. лв. за учредяването на изцяло държавен ВиК холдинг. Той ще бъде принципал на всички ВиК дружества, които имат държавно участие. Целта е да се подобри управлението на дружествата. Правата на държавата ще се упражняват от регионалния министър. Това стана ясно на днешното редовно заседание на Министерски съвет.

Средствата за учредяването на холдинга ще бъдат предоставени от бюджета за 2020-а година чрез МРРБ, уточни регионалният министър Петя Аврамова. Холдингът ще бъде управляван от надзорен и управителен съвет, като петимата членове в надзорния съвет ще се избират от регионалния министър, а тримата членове на управителния - ще бъдат избирани от надзорния.

"Много градове, включително и Перник, не успяха да усвоят навреме европейските средства и да си направят водния цикъл. На днешното заседание на Министерски съвет разпоредих до другата сряда да бъде проверено можем ли да наложим временен мораториум върху вноса на боклук, докато се уверим, че описаното в документите съотвества на количествата, които влизат в страната. Също така да се разбере кои ВЕЦ-ове използват питейна вода. Енергетиката е важна, но не може да е за сметка на водата", коментира премиерът Бойко Борисов по време на заседанието.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега