Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Танцова работилница Dance it се завръща в Бургас през август

Танцова работилница Dance it се завръща в Бургас през август

И тази година любителите на танцовото изкуство ще имат възможността да се включат в лятното издание на "Танцова работилница". В периода от 18 до 30 август всяка сутрин ще се състоят класове по техника, а всеки следобед – ателиета по репертоар в няколко стила. Любопитното тази година е, че работилницата ще отвори врати и за най-малките танцьори. В рамките на двуседмичната програма ще се провеждат класове по балет за деца от 5 до 9 години. Класовете ще се състоят ежедневно в залите на МИКЦ (Младежки дом) Бургас от 25 до 29 август (понеделник до петък).

И тази година любителите на танцовото изкуство ще имат възможността да се включат в лятното издание на "Танцова работилница Dance it". В периода от 18 до 30 август всяка сутрин ще се състоят класове по техника, а всеки следобед – ателиета по репертоар в няколко стила. Любопитното тази година е, че работилницата ще отвори врати и за най-малките танцьори. В рамките на двуседмичната програма ще се провеждат класове по балет за деца от 5 до 9 години. Класовете ще се състоят ежедневно в залите на МИКЦ (Младежки дом) Бургас от 25 до 29 август (понеделник до петък).

„Лятна танцова работилница“ е подготвила за всекигопо нещо – класове по балет, хип-хоп, модерен и характерен танц, както запрофесионалисти и аматьори на високо ниво, така и (за първи път) за деца ипо-малко напреднали. Традиционно, класовете ще бъдат водени от утвърденихорегорафи от САЩ и България.

Класовете по балет и модерен танцще преподава Крисчън ван Хауърд – артистичен директор на нюйоркската компанияза съвременен танц VON HOWARD PROJECT и преподавател в Montclair StateUniversity и в известното Alvin Ailey School. Във фейсбук той споделя, че няма търпение да се върне в България за„Лятна Танцова Работилница“ и да се срещне с нови и бивши негови ученици отпрограмата, с които да създадат нещо пекрасно.   

Балет ще има и за най-малките – в двевъзрастови групи: от 5 до 9 години и от 9 до 12 години. Обучението внай-ниската възрастова група ще започне от втората седмица. Преподавател  по балет за деца ще бъде Калина Владимирова.Тя е млада българска балерина, стипентиантка на „Фондация Танцово изкуство – Илиев“в Ballet Chicago, работеща в трупата на Музикалния театър в София.  

За разлика от пролетния формат наработилницата, това лято класовете по хип-хоп също ще се състоят само презвтората седмица на програмата и ще бъдат водени от Здравко Костадинов. Той започва кариерата си в StudioDance Zonе и е арт директор и основател на Groovez (dance community). Здравкосъщо е стипендиант на фондацията, обучавал се в най-престижните хип-хоп студияв САЩ – Debbie Reynolds и Millennium в Лос Анджелис.    

Един отнай-важните преподаватели в „Лятна Танцова работилница“ е Петър Илиев –основател на фондация „Танцово изкуство – Илиев“ и инициатор на самата програма.  Той е натрупал безценния си опит в България иСАЩ. Преподава в няколко институции в Щатите, сред които Pacific Northwest Ballet – едно от 10-тенай-добри балетни училища в света. Неговите ателиета по характерен танцобикновено са едни от най-различните, динамични и забавни класове по време наРаботилницата.   

Ежедневнитеателиета на „Лятна Танцова Работилница“ ще се провеждат от понеделник до петъкв Младежкия културен център (Младежкия дом) в Бургас. Всички участници впрограмата ще имат възможността да станат част от традиционния финален спектакъл, който ще се състои на 30август, събота, от 19 ч. в НХК и ще направи публиката свидетел на комбинациятаот иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори отРаботилницата. 

Организатори на инициативата са „Фондация Танцово изкуство – Илиев“, Фондация "Америка за България" и Община Бургас. Всички желаещи да се включат могат да заявят предварително своето участие, като се регистрират онлайнили на място в залите наМИКЦ Бургас след 18 август 2014 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега