Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Таванът на пенсиите няма да отпадне

Таванът на пенсиите няма да отпадне

Правителството планира по-висок таван на пенсиите. Според плановете на кабинета от догодина най- голямата пенсия у нас трябва да стане 840 лева. В момента тя е 770. Очаква се след промяната броят на пенсионерите, които получават по-малко от заработеното през годините, да намалее с 20 000 души.

Правителството планира по-висок таван на пенсиите. Според плановете на кабинета от догодина най- голямата пенсия у нас трябва да стане 840 лева. В момента тя е 770.    Очаква се след промяната броят на пенсионерите, които получават по-малко от заработеното през годините, да намалее с 20 000 души.   

За да стане това възможно, ще бъде повишен и максималния сигурителен доход. Той вероятно ще нарасне до 2400 лева, потвърдиха от социалното министерство. В момента хората с големи доходи се осигуряват най-много на 2200 лева. Тоест, месечната им вноска за осигуровки ще се повиши с около 25 лева. 

Максималният размер на пенсията се изчислява като 35% от максималния осигурителен доход. Ограничението за размера на максималната пенсия е записано в Кодекса за социално осигуряване, а намерение за отпадането му беше лансирано многократно през последните години. Министърът на труда Хасан Адемов заяви вчера, че все още няма окончателно решение по този въпрос.

„Трудно може да се мисли през 2014 година да падне таванът за всички, които имат ограничения на размера на максималната пенсия. Справедливо решение на този въпрос няма, важното е да намерим по-малко несправедливо решение“, каза социалният министър.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега