Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тази вечер пешеходните пътеки у нас стават червени

Тази вечер пешеходните пътеки у нас стават червени

Днес отново пешеходните пътеки в страната ще бъдат отрупани с цветя в памет на жертвите на пътя.

Днес отново пешеходните пътеки в страната ще бъдат отрупани с цветя в памет на жертвите на пътя. На този ден преди година стартира инициативата „Червена пътека”, която бе продиктувана от смъртта на 12-годишната Валя от Бургас.

В морския град събитието ще се състои на пешеходната пътека на Валя от 19:00 часа и ще бъде в помощ на Аделина Коджабашева. В София събитието ще е на две места – на пешеходната пътека на бул. „Свети Климент Охридски” (от страната на бл.7, бл.8 и бл. 9 в Студентски град), в близост до лобното място на Мариана, от 20:00 часа, както и на пешеходната пътека  на бул. ”Брюксел”1, срещу сградата на Митница Аерогара София.

ДА НАПОМНИМ, ЧЕ ПРАВИЛАТА ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ! Защото България е на първо място по смъртност след катастрофа! Защото България е на четвърто място в Европа по брой жертви следствие на ПТП! Защото България е на първо място по брой загинали на ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ! Защото всеки ден загиват средно по двама човека по улиците на България! Защото всеки ден минимум 25 са пострадалите, а доста от тях остават инвалиди за цял живот! Защото тази статистика бавно настъпва към всеки от нас, нашето семейство, роднини, приятели, близки, познати... 

Преди една година започнахме с тази “Червена пътека” и предизвикахме промени както в НК, НПК, така и в ЗДП.Дори съдиите започнаха да дават ЕФЕКТИВНИ присъди!!!Предизвикахме и промени в наредбата с указания за обезопасяване на пешеходните пътеки.Все по-често шофьорите спират пред пеш.пътеки, за да дадат път на пешеходците…Затова ние продължаваме!Защото още много неща трябва да се променят,  за да се наредим до държавите с най-малко инциденти по улиците!!! Всеки може да постави цвете на най-близката пешеходна пътека както в знак на съпричастност, така и като предупреждение към шофьорите!”, коментират организаторите в социалнта мрежа Фейсбук.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега