Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Темата на тазгодишния Фестивал на солта е Миграцията

Темата на тазгодишния Фестивал на солта е Миграцията

Миграцията като порив в търсене на по-добро място за живот, скритата сила, която кара милиони индивиди да изминават огромни разстояния, за да намерят по-благоприятен климат, обилна храна и сигурност.

Темата на тазгодишното, четвърто издание на Фестивала на солта е "Миграция" - на птици, на животни, на хора. Инициативата ще се проведе на 26 август, на брега на лагуната Атанасовско езеро. Организаторите от проект „Солта на живота“, LIFE+ са подготвили занимания за различните възрасти – детски ателиета, посветени на миграцията, арт работилници за пера, татуировки с мигриращи ята, изработване на мандали, модулите „Родени да пътуват“ и „Аз съм мигрант“ и др. 

Миграцията като порив в търсене на по-добромясто за живот, скритата сила, която кара милиони индивиди да изминават огромниразстояния, за да намерят по-благоприятен климат, обилна храна и сигурност. Специална изложба щепредстави „Миграции“-те на животни и хора и ще провокира интереса научастниците да научат повече за това явление, което все още крие многонеразкрити тайни.

Жонгльорско ателие и направа на топки със сол ще зарадватмладите гости на фестивала. Фото изложбата „Пътуване с птиците“ на български итайвански фотографи ще украси производственото хале на „Черноморски солници“АД.

Няма да липсват и обичайните занимания „Солничарза един ден“, „Базар на солта“ и вечерно къпане в лугата и калта, афестивалният ден ще завърши с музиката на Paraplanner и техния хит, писан като че лиспециално за Атанасовско езеро – „Комари“.

Атанасовско езеро е най-важно за миграцията наптиците. Оттук минава пътят на птиците „Виа Понтика“, по който всяка пролет иесен прелитат стотици хиляди бели щъркели, розови пеликани, осояди, орли ипойни птици.

Тази година всички, които имат интерес да се докоснат до чудото,наречено миграция и да видят с очите си „магистралите“ над езерото, хаотичнитеята на щъркелите, стегнатите редици на пеликаните и изсечените силуети намишелови, осояди и орли могат да дойдат до 28 август от 8.00 до 12.00 часа на „Точката“(след бариерата на солници Север), където ще има специалисти орнитолози,оптична тръба и бинокли за наблюдения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега