Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тенорът Камен Чанев извисява глас в "Турандот" на сцената на Летния театър в сряда

Тенорът Камен Чанев извисява глас в "Турандот" на сцената на Летния театър в сряда

Най-търсеният български тенор зад граница Камен Чанев ще зарадва почитателите на красивата музика в Бургас с участията си в шедьоврите на Пучини и Верди - оперите „Турандот” и „Аида”.

Най-търсеният  български тенор зад граница Камен Чанев щезарадва почитателите на красивата музика в Бургас с участията си в шедьоврите на Пучини и Верди -  оперите „Турандот” и „Аида”. Заглавията сачаст от афиша на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2016г. и ще бъдатпредставени в Летния театър на 10-ти и 16-ти август от 20:30 часа.

Първо ще чуем красивата приказка зажестоката принцеса Турандот, която отнема живота на всеки,дръзнал да поиска ръката й,  без да успее да отговори на гатанките й. В ролята на принцесата ще влезе ангелогласнотосопрано Габриела Георгиева, а мъжът, решил да яобича и да се бори за нея, ще бъде изигран от тенора Камен Чанев.

Талантливият певец отдавна е получил своето голямо признание и е чест гост насветовни сцени като: Щатсопер, Дойче опер в Берлин, Лисео в Барселона, ЛаФениче във Венеция и много други.Чанев  ще погали слуха напубликата с изпълнението нафиналната  фраза „винчеро”  от знаменитата ария  „Несундорма" („Никой не спи”), която всеки път изправя присъстващите на крака.

Финалът на красивата приказка за принцесата е с щастлива развръзка, защото тясе влюбва. Ключът за сърцето й се оказва упоритостта и безстрашието наКалаф.  Диригент на представлението еГригор Паликаров, а режисьор Нина Найденова.

Мощният глас на тенора Камен Чанев щеогласи Летния театър и на 16-ти август, когато ще бъде поставена операта„Аида”. В образа на пленената етиопска принцеса, превърната вробиня, ще видим сопраното Йоана Железчева.Любимият й – военачалникът Радамес, ще бъде изпълнен от Чанев.

В ролята на дъщерята на фараона, която също е влюбена в Радамес, ще влезе мецосопраното Даниела Дякова, а етиопският крал Амонасро,който е баща на Аида,  ще бъде изпълненот  Нико Исаков. Режисьор напредставлението е Павел Герджиков, а диригент - Иван Кожухаров.

За„Аида” казват, че е една от оперите, които човек трябва да гледа поне веднъж вживота си. Освен от „Турандот”и „Аида”, сцената на Летния театър ще бъде завладяна и от фаталната „Кармен”. Темпераментнатациганка  ще бъде изпълнена от чаровнатаДаниела Дякова, а нейният любим дон Хозе от тенораКостадин Андреев. Диригент е Иван Кожухаров, а режисьор- Дарина Главанакова – Бакърджиева. „Кармен” ще се играе на 12-ти августот 20:30 часа.

Бургаски  музикални празници „ЕмилЧакъров” 2016 се организират от Държавна опера – Бургас и Община Бургас в паметна големия диригент.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега