Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Терористите от Бостън - братя от чеченски произход

Терористите от Бостън - братя от чеченски произход

Двамата атентатори от Бостън са братя от чеченски произход, които пребивават легално на територията на САЩ, съобщава телевизия „Си Би Ес”.

Двамата атентатори от Бостън са братя от чеченски произход, които пребивават легално на територията на САЩ, съобщава телевизия „Си Би Ес”. Информацията беше потвърдена и от „Ей Би Си”, според които двамата са имигранти в САЩ от най-малко две години. Издирваният „Заподозрян №2” е бил идентифициран като Джохар Църнаев, на 19 години, от Кеймбридж, щата Масачузетс.    

26-годишният Тамерлан Църнаев е бил убит при престрелка. По уточнена информация двамата заподозрени се опитали да оберат магазин в Кеймбридж, в резултат на което е била предупредена полицията. Служител на реда е бил прострелян фатално в района на Масачузетския технически университет, след което двамата мъже откраднали автомобил и се опитали да избягат. По време на преследването един от тях е бил ранен и в последствие починал.  

След като снощи Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) разпространи снимки с лицата на предполагаемите атентатори от маратона в Бостън, социалните мрежи буквално преляха от версии за самоличността на двамата мъже.            

Ситуацията в Уотъртаун е изключителна напрегната, коментират репортерите на телевизия "Ей Би Си Нюз". Над 9 000 служители на реда са ангажирани с издирването на втория атентатор. Предполага се, че избягалият заподозрян носи със себе си няколко взривни устройства в раница. На жителите на предградието е препоръчано да не напускат домовете си и да не отварят вратите на никого освен на полицията.

Служителите на реда претъсват улиците и дворовете на жителите на Уотъртаун. Около 12.50 часа българско време полицията в Бостън обяви, че цялата мрежа на обществен и жп. транспорт в града и околностите му ще бъде блокирана, докато трае издирването на "мъжът с бялата шапка".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега