Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тишев: Няма да има съкратен работник в порта

Тишев: Няма да има съкратен работник в порта

От Пристанище Бургас изпратиха становище относно възникналия проблем за превоза на пътници до о-в Света Анастасия.

От Пристанище Бургас изпратиха становище относно възникналия проблем за превоза на пътници до о-в Света Анастасия. Публикуваме го без каквато и да е редакторска намеса:  

"Във връзка спродължаващата публична дискусия  потемата за осъществяване на превоз на пътници от Пристанище Бургас до островСвета Анастасия от народните представители от ГЕРБ,   Димитър Бойчев и Иван Вълков заявявам, че в„Пристанище Бургас” ЕАД работят доказани специалисти в сферата на пристанищнитеуслуги и морския транспорт, които поради професионалната си ангажираност  не разполагат със свободно време дакоментират всяко едно некомпетентно и преднамерено изказване на лаици потемата, каквито очевидно са депутатите на ГЕРБ.

Учудващо е, че г-н ИванВълков, който в 41 Народно събрание беше председател на комисията по транспорт,информационни технологии и съобщения, избран за депутат от Бургас,  допуска дасе изказва неподготвен по въпроси, по които компетентността му се предполага във връзка с упражняваната от негодлъжност.Категорично заявявам, чепо отношение на отплаванията на катамарана ”Кук” до остров Света Анастасия нямада позволим проблема да бъде прехвърлян от болната на здравата глава.

Това, ченякой в Община Бургас не си е свършил работата по проекта за ремонт на Моста, вчастта му за пристан, както и е допуснал пропуски по организацията на превоз натуристите при лошо време и съответно използването на алтернативен вариант- пристанищеБургас е проблем, за който „Пристанище Бургас” ЕАД може да оказва съдействие,но не може да реши. От 15 май тази година туристическият кораб „Кук”осъществява превоз на пътници от пристанище Бургас до остров Света Анастасия  и ще продължи да реализира тази дейност, нопри спазване на установения законов ред на Република България и Международнитеконвенциии, по които България е страна.

Само за информация, корабите наподводни криле, по-известни като „комети”, които са с капацитет 120 пътника, икоито през 2013 г. отплаваха редовно отпристанище Бургас до дестинациии Бургас – Созопол – Несебър, бяха създалибезупречна организация във връзка с достъпа на пасажерите до и от пристанищетои не беше допуснато никакво забавяне на туристите, т.е  в случая става въпрос за добра организация наоператора, предлагащ дадената услуга, а не на пристанището.„Пристанище Бургас” ЕАДдоказа добрата си воля за намиране на изход от създалата се ситуация,защото  в продължение на вече три месецаобслужва 3-те лодки на Община Бургас, а от 15.05.2014 г. и катамарана ”Кук”, въпреки че все още няма сключендоговор с Общината и корабособственика.

Относно фикс идеите надепутатите от ГЕРБ за отделяне на Морска гара от „Пристанище Бургас” ЕАД,заявявам, че няма да допусна нито един работник или служител на дружеството да бъде съкратен, както се случислед „отделянето” на пристанищен терминал Бургас Запад при предоставянето му наконцесия през пролетта на  миналатагодина по време на управлението на ГЕРБ, вследствие на което 250 пристанищниработника бяха съкратени.Считам, че е правилно инормално решаването на възникнали проблеми, с които както става ясно ОбщинаБургас не може сама да се справи, да се осъществяват посредством диалог и преговори,а не чрез конфронтация и чрез медиите, както процедират горепосочените депутатиот ГЕРБ".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега