Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Торнадо уби над 90 души в предградие на Оклахома

Торнадо уби над 90 души в предградие на Оклахома

Над 90 души са загиналите при преминаване на мощно торнадо над южно предградие на Оклахома, столица на едноименния централен щат в САЩ, съобщи Си Ен Ен, цитирана от Франс прес.

Над 90 души са загиналите при преминаването на мощно торнадо над южно предградие на Оклахома, столица на едноименния централен щат в САЩ, съобщи Си Ен Ен, цитирана от Франс прес. Най-силно е пострадало предградието Мур на Оклахома сити с население 55 хиляди души. В болница са настанени над 230 ранени, между които 45 деца. Някои от пациентите са в критично състояние. 

Спасителните работи ще продължат през цялата нощ, като се очаква броят на загиналите да нарасне. Цели квартали на град Мур, с население от около 55 000 жители, са изравнени със земята.Скоростта на съпътстващите ветрове е достигнала 320 км/ч. Торнадото е класифицирано от втората най-силна степен EF4; най-силната е EF5.

Президентът на САЩ Барак Обама обяви щата Оклахома за зона на голямо природно бедствие, предаде Ройтерс, като се позова на Белия дом. Целта на мярката е да федералното правителство да може да окаже помощ на тежко пострадалите от преминаването на мощни бури торнадо в неделя и понеделник райони.

Обама е наредил предоставянето на федерална помощ в добавка към възстановителните дейности на местно и щатско равнище. Правителството на САЩ може да отпусне средства за осигуряване на временен подслон на останали без жилища хора, за ремонтиране на сгради, за компенсиране на незастраховано имущество и други възстановителни дейности.

<iframe width=447 height=251 src=http://www.youtube.com/embed/AXz1_F88n14 frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега