Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тошко Йорданов: Битката на "Сглобката" е кой да краде през "Лукойл"

Тошко Йорданов: Битката на "Сглобката" е кой да краде през "Лукойл"

Йорданов попита дали конкретна фирма няма да застане като посредник на вноса на петрол в "Лукойл" след дерогацията, както и защо тази дерогация е само за руски суров петрол, без да има изискване за руски нефтопродукти.

Колегите от управляващата "сглобка" днес загубиха един ден на парламента в това да си мерят предложенията за дерогация като истината е, че битката е кой да краде през "Лукойл". Това коментира пред журналисти в парламента Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на "Има такъв народ". 

Йорданов попита дали конкретна фирма няма да застане като посредник на вноса на петрол в "Лукойл" след дерогацията, както и защо тази дерогация е само за руски суров петрол, без да има изискване за руски нефтопродукти.

"Нали усещате каква е тънката разлика да се внася суров петрол и да се внасят нефтопродукти - как за едното има забрана, а за другото - няма. Как вероятно танкерите, които ще внасят азерския или казахстанския петрол вече са готови и са свързани вероятно с тази фирма и дали заради това не е цялата битка? Защо ни правят на маймуни целия парламент, а вас ви карат да повтаряте като рупори - Русия, финансираме войната. Не му ли финансираме войната като му купуваме готовото гориво?", посочи Йорданов. 

Той каза, че природният газ, който се потребява в България е руски, минава през посредник - Турция и попита как точно пречим за финансирането на войната, водена от Руската федерация, като купуваме руски газ през посредник. По думите му само за тази година Испания е купила рекордно количество руски втечнен газ. Йорданов попита дали няма сега природният газ да поскъпне заради пускането в енергийния микс на този от хранилището в "Чирен".

"Правилата са такива, че през лятото би трябвало да се използва газът в "Чирен", а за зимата да се пълни нов. Те не го направиха това лято ПП-ДБ, за да казват как цената на газа е ниска, защото, вкарвайки в общия микс скъпия газ от "Чирен", цената щеше да е по-висока", обясни Йорданов и добави, че сега има изискване от ЕС и скъпият природен газ от "Чирен" ще трябва да влезе в микса. Той посочи, че  в крайна сметка сега до потребителите ще достигне много по-скъп газ. 

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега