Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тошко Йорданов: ЦИК ще обсъди отмяна на машинното гласуване, процесът вече е опорочен

Тошко Йорданов: ЦИК ще обсъди отмяна на машинното гласуване, процесът вече е опорочен

"Това компрометира целия процес на валидизация на машините, тъй като той се валидизира от три институции, а вече е опорочен. Министърът на електронното управление потвърди, че процесът не е завършен, което означава, че ЦИК не може да сертифицира машините на изборите, което означава, че на тези избори няма да има машини, защото законът е такъв", каза той.

ЦИК ще обсъди отмяна на машинното гласуване. Това стана ясно от думите Тошко Йорданов от ИТН след Председателския съвет, който се проведе във връзка с информацията, която излезе по-рано днес, че заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнов е записал хеш кодовете на машините за гласуване"Нещата са по грозни от колкото предполагах аз", заяви той, цитиран от Дарик Нюз.

По думите му зам.-министър Стойнов е направил всичко на своя глава, защото министърът на електронното управление още преди вота е предал правомощията си на заместника си, за да не бъде обвинен, че може да манипулира изборния процес,  тъй като е бил член на "Информационно обслужване".

"Това компрометира целия процес на валидизация на машините, тъй като той се валидизира от три институции, а вече е опорочен. Министърът на електронното управление потвърди, че процесът не е завършен, което означава, че ЦИК не може да сертифицира машините на изборите, което означава, че на тези избори няма да има машини, защото законът е такъв", каза той. 

Йорданов обяви, че по време на съвета е излязла и по страшна информация. "Министъра на електронното управление е бил заплашван от Кирил Петков и Божидар Божанов във връзка с пари, с които трябва да се подобри сигурността на държавата в Информационно обслужване - 640 милиона мисля, че бяха. Натискан е бил да не се правят поръчки на открити процедури, а да се дадат на подходящите хора", каза още той и допълни, че сегашният зам.-министър е бил предложен за назначение лично от Божидар Божанков. 

Цялата схема е свързана със заплахи и натиск, подчерта Йорданов. По думите му на срещата са присъствали Мария Габриел и ЦИК. "Попитахме Мария Габриел, която може да го уволни. За моя изненада тя взе да кърши пръсти и да вика, ама аз искам да видя какво ще се случи, тъй като зам-министърът е в ДАНС на разпит. Аз не разбирам, каква информация очаква да получи, при положение, че министърът каза, че това е абсолютно недопустимо", каза Тошко Йорданов. ПП-ДБ не са присъствали. Йорданов подчерта, че закон ЦИК трябва да спре машините и ще ги спре, защото процесът не е приключил и е опорочен. 

"Бих искал да се обърна към главния прокурор, да започне следствие към Кирил Петков и Божидар Божанов за оказване на натиск", апелира той. Йорданов отхвърли възможността да се отложат изборите, защото Изборният кодекс е такъв, когато има проблем с машините се минава на хартия. "Винаги има достатъчно хартиени бюлетини, защото по закон, теоретично могат да се развалят всички машини и за това има бюлетини все едно няма машини", каза той. 

Видео: Канала на Димитров
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега