Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Трагедията на плаж в Созопол: Свидетели твърдят, че не е оказана адекватна помощ

Трагедията на плаж в Созопол: Свидетели твърдят, че не е оказана адекватна помощ

Ден, след като 42-годишен мъж от Враца се удави на плаж в Созопол, свидетели на трагедията твърдят, че линейката е пристигнала след 1 час, а на място е липсвала адекватна лекарска помощ.

Ден, след като 42-годишен мъж от Враца се удави на плаж в Созопол, свидетели на трагедията твърдят, че линейката е пристигнала след 1 час, а на място е липсвала адекватна лекарска помощ. По думите им дефибрилаторът на плажа също не е работел. Мъжът губи живота си, след като влиза в бурните води, за да помогне на спасителите да извадят давещо се дете.  

„За мен спасителите реагираха абсолютно адекватно. Положиха максимални усилия. Когато извадиха мъжа на плажа, започнахме сърдечен масаж. Нямаше лекар. След известно време дойде един чужд гражданин, който се представи за медик. Носеше дефибрилатор, който не беше зареден. Цялостното му поведение показа, че не вижда смисъл да се прави, каквото и да е за удавника”, разказа в ефира на „Здравей, България” очевидецът Калина Калева.

„Стори ми се, че спасителите реагираха много бавно. Дълго време го наблюдаваха. Целият плаж беше на крака. Всички гледахме как се дави и не можехме нищо да направим. Линейката много закъсня. После наистина имаше реанимационни действия, но без резултат”, сподели друг Добромир Пейчевски, друг очевидец.„Във всяка една ситуация винаги може да се намери пропуск. Дори да е имало такъв той не е бил животозастрашаващ.

Пропуска се фактът, че във въпросния ден между втори и трети пост се беше появилоедно течение, което периодично е проверявано от спасителите. Случката е започнала именно там. Инцидентът е станал, когато спасителите са били в намален състав заради обедните почивки. По мои преценки са реагирали адекватно”, заяви началникът на Водно-спасителната служба Иван Георгиев.В същия ден на територията на Бургаска област 7 души се удавиха във водите на Черно море. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега