Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Трета нощ на ракетни удари и сражения в Украйна

Трета нощ на ракетни удари и сражения в Украйна

До Харков е взривен газопровод. Украинските власти предупреждават за опасност от екологична катастрофа. Атакуван е и петролопровод край Киев

Трета нощ на ракетни удари и сражения в Украйна. До Харков е взривен газопровод. Украинските власти предупреждават за опасност от екологична катастрофа. Атакуван е и петролопровод край Киев, съобщи БНТ. Руската атака в Украйна продължава с координирани удари от всички посоки. Медиите в Москва съобщават, че Владир Путин е издал заповед да се разшири операцията.

Взривеното петролно депо е на 30 километра от Киев. Местните власти предупреждават за опасност от токсично замърсяване. Взривена е петролна база и в Луганска област. Сателитни снимки показват настъплението на руските войски към Водно електрическата централа край Каховка. От сателитни снимки се вижда придвижването на тежка руска техника в зоната на Чернобилската централа, както и района на Харков след взрива на газопровода. Жителите на Харков са призовани да покрият прозорците с мокри чаршафи и да не излизат навън.

От канцеларията на украинския президент съобщиха, че при експлозията се е образувал облак с формата на гъба. За втория по големина град в Украйна се водят ожесточени сражения. Местните власти заявиха, битките продължават и увериха, че града все още е под украинска власт. Харков се намира на 40 километра от руската граница.

Битката за Киев продължава. За жителите на украинската столица нощта започна със сирени. От вчера от 17 часа до днес в 8 действа комендантски час. Кметът на града предупреди, че всеки, който е по улиците по това време ще бъде смятан за враг. "Искам да призова всички ваши правителства: Нуждаем се от вас. Спешно се нуждаем от помощта ви. Колкото е възможно по-бързо!" - казва жител на Киев.

Продължават сраженията и в Луганска област. Според информация на Пентагона, най-малко 50 процента от руските ударни сили вече са на територията на Украйна.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега