Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Търговецът променя условията – разваляме договора без неустойки или го изпълняваме без измененията

Търговецът променя условията – разваляме договора без неустойки или го изпълняваме без измененията

В случай че потребителят не приема промяната и реши да се откаже от договора или да продължи да го изпълнява при старите условия, той трябва да изпрати до търговеца писмено уведомление в едномесечен срок от получаването на съобщението за промяната.

Когато търговец промени своите общи условия и потребителите не са съгласни с измененията, те могат да се откажат от договора, без да посочват причина и без да дължат обезщетение или неустойка. Те имат право също така и да продължат да изпълняват договора при действащите преди изменението общи условия. 

Това напомнят от онлайн платформата "Ние, потребителите" по повод течащи в момента кампании за промени на общите условия при различни дружества.

Съгласно Закона за защита на потребителите, търговецът е длъжен да уведоми потребителя за всяко изменение в общите условия по сключения договор в 7-дневен срок от настъпването на това обстоятелство. Уведомяването може да стане на посочен от потребителя телефон, електронна поща или адрес за кореспонденция. При възникване на спор, тежестта за доказване изпълнението на изискването за уведомяването е при търговеца. 

В случай че потребителят не приема промяната и реши да се откаже от договора или да продължи да го изпълнява при старите условия, той трябва да изпрати до търговеца писмено уведомление в едномесечен срок от получаването на съобщението за промяната. Измененията в общите условия ще обвързват потребителя по договора само когато той е уведомен за тях и не е упражнил правото си да прекрати договора, за което трябва да е информирал по надлежен начин и в срок търговеца. Тежестта за доказване, че търговецът е информиран за намеренията на клиента му е при потребителя. 

Следва обаче да се има предвид, че потребителите не разполагат с правото да откажат да приемат новите общи условия, когато изменението в тях е вследствие на разпореждане или указание на компетентен орган на власт.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега