Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тръгва делото срещу Октай Енимехмедов

Той е обвинен в опит за умишлено убийство на Доган
Тръгва делото срещу Октай Енимехмедов

Софийският градски съд ще гледа днес делото срещу Октай Енимехмедов, обвинен в опит за умишлено убийство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Енимехмедов беше задържан на 19 януари, след като се опита да произведе три изстрела с газов пистолет към главата на Доган, докато той изнасяше реч по време на Националната конференция на партията. Заседанието е насрочено за днес в 10.00 часа.

Софийският градски съд ще гледа днес делото срещу Октай Енимехмедов, обвинен в опит за умишлено убийство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Енимехмедов беше задържан на 19 януари, след като се опита да произведе три изстрела с газов пистолет към главата на Доган, докато той изнасяше реч по време на Националната конференция на партията.   Заседанието е насрочено за днес в 10.00 часа.

"Енимехмедов се е опитал три пъти да произведе изстрели с газов пистолет към главата на Доган. Деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи от дееца причини – трикратно засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на Мустафа Карадайъ", се казва в обвинението.

Експертизите по делото са доказали, че с газовия пистолет на Октай е възможно да се убие човек от разстоянието, на което той е бил от Доган. Другото условие е къде точно е щяла да бъде уцелена жертвата.

"Съгласно експертното заключение уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход при две условия, свързани с дистанцията на изстрела и локализацията на увреждането. Смъртоносни наранявания са възможни при изстрел от упор до един сантиметър в областта на черепа (в областта на слепоочието, устата, окото), предната половина на шията  и в лявата част на гръдния кош (в сърдечната област)", казват от прокуратурата.

При доказване на вината на Енимехмедов пред съда той може да получи наказание затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, припомнят от държавното обвинение. Едновременно с делото срещу Енимехмедов се води и разследване за използвана прекомерна сила от делегати на конференцията на ДПС при неутрализирането на нападателя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега