Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Три филма ще се борят за наградата LUX: "Още едно", "Тяло Христово" и "Колектив"

Три филма ще се борят за наградата LUX: "Още едно", "Тяло Христово" и "Колектив"

Зрителите от ЕС вече могат да бъдат част от журито и да помогнат за определянето на победителя, като оценяват филмите чрез платформата luxaward.eu, която е активна от 13 декември. Гласуването ще приключи на 11 април 2021 г.

По време на виртуална церемония за Европейските филмови награди в Берлин, в събота бяха обявени филмите финалисти за наградата на публиката LUX: „Още едно“ (Druk) на режисьора Томас Винтерберг (Дания), „Тяло Христово“ (Boże Ciało) на режисьора Ян Комаса (Полша) и „Колектив“ (Colective) на режисьора Александър Нанау (Румъния). Зрителите от ЕС вече могат да бъдат част от журито и да помогнат за определянето на победителя, като оценяват филмите чрез платформата luxaward.eu, която е активна от 13 декември. Гласуването ще приключи на 11 април 2021 г.

За трите номинирани филма ще бъдат осигурени субтитри на 24-те официални езика на ЕС. Прожекциите им в кината в ЕС ще бъдат насърчавани, доколкото позволяват настоящите здравни условия, като филмите ще бъдат допълнително подпомагани за увеличаване на видимостта им във всички държави членки и във Великобритания. От 1 март 2021 г. евродепутатите също ще започнат да гласуват за своя фаворит чрез специална вътрешна платформа. Носителят на наградата LUX на публиката, която се присъжда съвместно от Европейския парламент и Европейската филмова академия, в партньорство с Европейската комисия и мрежата от киносалони Europa Cinemas, ще бъде избран от евродепутатите и публиката, като двете групи ще имат еднаква тежест от 50%. Победителят ще бъде обявен на пленарното заседание на Европейския парламент на 28 април 2021 г.

„Още едно“(Druk), копродукция на Дания, Швеция и Холандия с режисьор Томас Винтерберг, представя историята на група гимназиални учители, които решават да следват теорията, вдъхновена от норвежкия психолог Фин Скердеруд, който вярва, че хората се раждат с 0.05% алкохолен дефицит в кръвта. Те решават да експериментират, за да намерят обяснение на тази загадка.

„Тяло Христово“(Boże Ciało), копродукция на Полша и Франция с режисьор Ян Комаса, описва историята на двайсетгодишен мъж, който, докато е задържан в младежки център, преживява духовна трансформация и иска да стане свещеник. Поради криминалното си досие той не може да заема духовен сан. Той обаче случайно поема местна енория и предлага на местната общност нов подход към живота и религията.

„Колектив“(Colective), копродукция на Румъния и Люксембург с режисьор Александър Нанау, представя завладяващата история за съвместните усилия на лекари, държавни служители и най-вече на разследващи журналисти, които се сблъскват с корупционни практики, докато разкриват огромна здравна измама в Букурещ, след пожар в нощен клуб „Colectiv“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега