Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тридневен артфест през март в Бургас

Тридневен артфест през март в Бургас

Фантомати, живи статуи, огнено шоу, вятърни създания, диджеи, 3D анимация, рок, игри за малки и големи, кино и още много интересни неща ще видят бургазлии на 23, 24 и 25 март. На тези дати ще се проведе „Включи града” – най-новият фестивал в културния календар на Бургас.

Фантомати, живи статуи, огнено шоу, вятърни създания, диджеи, 3D анимация,  рок, игри за малки и големи, кино и още много интересни неща ще видят бургазлии на 23, 24 и 25 март. На тези дати ще се проведе „Включи града” – най-новият фестивал в културния календар на Бургас.  

„Проектът е много модерен и нестандартен. Това е първото му издание, но случването му през следващите три години е гарантирано”, каза зам.-кметът Йорданка Ананиева по време на пресконференция за подготовката на фестивала. „Във всеки от трите дни ще има по над 25 събития, в които нашите съграждани могат да участват и дори да бъдат главни действащи лица, а не просто публика. Ще покажем непознати за Бургас неща”, допълни Весела Йорданова – ръководител на проекта и директор на дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността” в Община Бургас.  

Фестивалната зона ще бъде разположена на територията на Морската градина. Събитията ще се случват от сутрин до вечер както на открито, така и на закрито на няколко основни мета – Казиното, Терасата, открита сцена Охлюва, Моста, Флората, Графична база, Стената на приказките, свързващите ги алеи и дори остров Св. Анастасия. Там ще има изложби, артинсталации, пърформанси, уъркшопи, концерти, кино.  

Идеята е основен участник във феста да бъдат жителите на града. Ще им помагат артисти от страната и чужбина, основно бургазлии, които се занимават с модерно изкуство. Един от тях е Венелин Шурелов – преподавател по дигитални изкуства и сценография в Националната художествена академия и Нов български университет, с над 30 самостоятелни и общи изложби, участия в редица фестивали, носител на престижни награди - известен с работата и произведенията си повече в София и в чужбина, отколкото в родния си град - Бургас.

Фестивалът ще „завърне” и друг известен бургазлия – режисьора Камен Калев. Предвижда се на остров Св. Анастасия да се направи специална премиера на филма му „Островът”.   Въпреки че изненадите ще дебнат зад всеки ъгъл, на участниците – зрители няма да им е трудно да се ориентират. Предстои изготвянето на различни рекламни и информационни  материали, сред които фестивална карта, която ще ориентира хората, къде какво случва. Както във фестивалната зона, така и извън нея ще има информационни пунктове.

Фестивалът има и собствен сайт, където вече са обявени и предстои да бъдат актуализирани планираните събития, артистите и всичко друго, касаещо „Включи града“.  Автор на сайта и логото на фестивала е художникът Красимир Марчев, а първият видео тийзър, популяризиращ събитието, е изработен от журналиста Петър Генчев. Има създаден Youtube канал на фестивала vkluchi_grada, както и страници във всички популярни социални мрежи – фейсбук, туитър, гугъл+.  

„Търсим доброволци, които да помагат при организирането и провеждането на фестивала. Колко повече са, толкова по-добре”, каза още Весела Йорданова. Желаещите могат да се запишат чрез сайта, където има специална секция „Стани доброволец“.   Организаторите обещават, че „Включи града“ ще предложи не само забавление на бургазлии, но и един различен поглед към изкуството и заобикалящия ни свят изобщо.  

<iframe width=447 height=257 src=http://www.youtube.com/embed/g1RgQdbdNtQ frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега