Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тристранката одобри увеличението на минималната работна заплата

Тристранката одобри увеличението на минималната работна заплата

Социално-икономическите партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) подкрепиха предложението на министъра на труда и социалната политика за увеличение на минималната работна заплата за страната.

Социално-икономическите партньори  в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) подкрепиха предложението на министъра на труда и социалната политика за увеличение на минималната работна заплата за страната. Предвижда се стъпката на повишение от 270 лв. на 290 лв. да бъде направена през второто тримесечие на следващата година.

В рамките на заседанието беше одобрен и проектът за постановление на Министерския съвет, с което се определя нов размер на линията на бедност за 2012г. Съгласно консенсусното решение на социалните партньори, размерът на линията на бедност за следващата година ще бъде определен от правителството на 236 лева. Към настоящия момент  тя е 211лв.

 По време на заседанието на "тристранката" бяха обсъдени становища и предложения за изменения и допълнения на Кодекса на труда. Основната цел на законопроекта е да се регламентират агенциите за временна заетост, както и да бъдат определени критериите за представителност на национално равнище на работодателските и синдикалните организации. След дискусии и анализи на експертно равнище, предстои да бъде взето решение по проекта на следващо заседание на Съвета.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега