Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тръмп обяви, че САЩ временно спира финансирането на СЗО

Тръмп обяви, че САЩ временно спира финансирането на СЗО

САЩ щели да извършат проверка и да преразгледат финансирането на водещата световна организация, координираща борбата с Covid-19.

Доналд Тръмп обяви, че САЩ спира временно финансирането на Световната здравна организация. Причината е пандемията от коронавирус. По думите на американския президент, от СЗО са реагирали погрешно на заплахата и са се опитали да я прикрият, предава CNN.

Според Тръмп, ръководството на СЗО трябвало да поеме последствията от действията си. В тази връзка САЩ щели да извършат проверка и да преразгледат финансирането на водещата световна организация, координираща борбата с Covid-19.

"Ако в СЗО бяха свършили работата си и бяха накарали медицинските експерти в Китай да оценят обективно ситуацията, пандемията щеше да бъде овладяна в огнището си, с малко жертви", смята Тръмп.

Генералният директор на СЗО д-р Тедрос Гебрейесус отговори на обвиненията на Тръмп с апел за единство и за прекратяване на политизирането на пандемията. Още преди американския президент да обяви решението си да спре временно финансирането, д-р Гебрейесус коментира, че е погрешно да се търсят политически дивиденти във време на криза, добавяйки "Ако искате още трупове, направете го. Но имате и други начини да се докажете".

САЩ осигурява между 400 млн. и 500 млн. долара от годишното финансиране на СЗО, което представлява около 15% от бюджета на организацията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега