Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Търсят европари за "Черноморски велосипеден път"

Търсят европари за "Черноморски велосипеден път"

В Бургас бе представена проектната идея за създаване на "Черноморски велосипеден път" като част от международен маршрут на мрежата Euro Velo.

В Бургас бе представена проектната идея за създаване на "Черноморски велосипеден път" като част от международен маршрут на  мрежата Euro Velo. Целта на тази предварителна кампания е да се изготви общо писмо за подкрепа, което да се изпрати до Транспортната комисия на  Европейския Парламент и Европейската комисия (ГД Разширяване). Това ще позволи стартирането на процедури по подготовката на Обявления за Предложения, насочени към реализирането на Черноморски Велосипеден Път с европейско финансиране.

В бургаския форум взеха участие представители на Сдружение "Национална Велосипедна Асоциация", в качеството й на национален  ЕвроВело координатор, представители на НПО и колоездачни организации от града. От страна на местната управа на срещата присъстваха зам.-кметът Красимир Стойчев и мениджърът на проекта "Интегриран градски транспорт" Руска Бояджиева.

Те заявиха твърдата подкрепа на Община Бургас за проекта и изброиха какво е реализирала тя по темата със собствени сили - новите велоалеи, първата в България работеща система за отдаване на колелета под наем и множество инициативи за популяризиране на този вид транспорт.От началото на 2013 г. "Черноморски Велосипеден Път" е официално регистриран като кандидат за следващ Евро Вело маршрут в централата на Европейската Велосипедна Федерация в Брюксел.

В момента тече процедура по   сертифицирането му, за която е необходимо предоставянето на  конкретна информация от националния ЕвроВело координатор,  в сътрудничество с Национални, Регионални и Местни власти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега