Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Търсят успешни бизнес модели в сферата на занаятчийството

Търсят успешни бизнес модели в сферата на занаятчийството

Кръгла маса на тема „Иновативни политики за развитие на занаятчийството“ събра на среща представители на занаятчийския сектор в бургаски регион, Община Бургас, Бургаската търговско-индустриална камара, Регионална занаятчийска камара, РС на ГД „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма

Кръгла маса на тема „Иновативни политики за развитие на занаятчийството“ събра на среща представители на занаятчийския сектор в бургаски регион, Община Бургас, Бургаската търговско-индустриална камара, Регионална занаятчийска камара, РС на ГД „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.   

Поводът за срещата е стартирал наскоро международен проект за развитие на занаятчийството, който Община Бургас изпълнява в партньорство с още 14 организации от Италия, Франция, Испания, Ирландия, Финландия, Унгария, Словакия, Русия, Литва и Латвия. Водеща организация по проекта, чието наименование е “INNOCRAFTS – Иновативни политики за развитие на предприемачеството в занаятчийския сектор“, е Община Флоренция.  

В рамките на провелата се кръгла маса бяха  представени основните цели, дейности и очаквани резултати от проекта. Представителите на Регионалната занаятчийска камара, от своя страна, набелязаха основните линии, по които според тях следва да се движи бъдещата съвместна работа – начертани бяха както някои от добрите практики на местно ниво в сферата на занаятчийството, така и най-често срещаните трудности и предизвикателства пред сектора.

Всички участници в срещата се обединиха около идеята, че за да има реален ефект от изпълнението на проектните дейности, следва да се работи в партньорство както на международно, така и на местно ниво.   Проектът INNOCRAFTS е финансиран по програма INTERREG IVC и е съ-финансиран от Европейския фонд за регионално развитие.

Целта му е да насърчи предприемачеството и бизнеса в сферата на съвременното занаятчийство и изкуство, като подобри ефективността на местните политики в тази сфера. Дейностите по проекта включват срещи, семинари и обучения, на които ще се осъществи обмен на опит и добри практики между партньорите, в това число: успешни инициативи, реализирани проекти, методологии, техники, др.  

В рамките на проекта ще се търсят успешни бизнес модели в сферата на занаятчийството, начини за подкрепа на млади предприемачи, за подобряване на услугите в подкрепа на артистите и занаятчиите и  популяризиране на техните продукти. Срокът за изпълнение на дейностите е 36 месеца – до декември 2014 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега