Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Турист почина в Рила по време на преход

Турист почина в Рила по време на преход

Възрастен турист е починал в района на Малък Мечи връх в Рила вчера.

От планинската спасителна служба в Благоевград съобщиват, че вчера в 19:00 часа са получили сигнал за лежащ в безсъзнание турист, открит на Малък Мечи връх. 

Веднага към мястото са се отправлии екип планински спасители и доктор, намиращи се в хижа "Македония". Въпреки бързото достигане до пострадалия с помощта на моторната шейна на хижата, докторът само констатирал,че туристът е починал вероятно от инфаркт. 

Екип от петима спасители намиращи се в пост "Бодрост"(Карталска поляна), след обсъждане на ситуацията с РПУ2- Благоевград, се отправи към мястото с две моторни шейни (служебна и лична на планинския спасител Кирил Чапов), за да помогнат на колегите си при транспортирането на починалия и съпътстващите го двама роднини към Карталска Поляна. 

За да помогнат за предвижването на роднините са се включили с две моторни шейни доброволците - Антон Кокалков и Златан Аврионов. Около 21:30 часа починалият е предаден на екип от ЦСМП гр. Благоевград.

В акцията са участвали десет планински спасители (седем от отряд Благоевград и трима от други отряди, включително д-р Албена Атанасова, случайно посетили хижа Македония ). От ПСС напомнят на всички преминаващи през горна лифтова станция и билото към хижа "Македония", че преходът е дълъг, няма добра зимна маркировка и при намалена видимост има опасност от изгубване и попадане в трудна ситуация. Преходът през билото е само за добре подготвени физически и алпийско оборудвани туристи.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега