Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Туристите в Поморие няма да плащат за паркинг

Туристите в Поморие няма да плащат за паркинг

На територията на общината няма да има и репатриращ автомобил, тип „Паяк“. За неправилно паркирани автомобили ще следят командировани и налични полицаи от КАТ Поморие.

Поморие вече е град със свободно паркиране. Това стана ясно след решение на Общинския съвет, според което до края на годината всички общински паркинги стават безплатни. Изключение са паркоместата на Рибарско пристанище Поморие, заради специалния статут на съоръжението и изискванията за пропускателен режим. На територията на общината няма да има и репатриращ автомобил, тип „Паяк“. За неправилно паркирани автомобили ще следят командировани и налични полицаи от КАТ Поморие.

„Налага се да приемем факта, че до намиране на медицинско решение ще трябва да се научим да живеем съвместно с коварния вирус по нов и различен начин. Този нов начин на живот изисква и нов мироглед. Много бързо приоритетите ни се пренаредиха, а отговорното отношение един към друг стана основен принцип. Това е причината Община Поморие да предприема редица мерки, които да облекчат финансово както жителите, така и гостите ни.”, каза кметът Иван Алексиев.

С въвеждане на извънредното положение, Община Поморие бе от първите общини, които освободи от наем всички ресторанти и търговци, ползващи общински терени. Социално слабите, които ползват общински жилища, също са освободени от наеми. Наполовина са намалени наемите на общопрактикуващите и лекарите на индивидуална практика в МБАЛ Поморие. Плащането на местните данъци и такса смет с 5% отстъпка е удължено до 30 юни.

„Част от мерките са по предложение на туристическия бранш в Поморие, с които сме готови да обсъдим и други форми за стимулиране на бизнеса. Оптимист съм, че при добра организация и дисциплина ще можем да посрещнем туристи още през месец юли. Поморие е семеен курорт с най-дългата плажна ивица и с най-топлите и красиви есенни залези. Това ще нареди града ни сред най-предпочитаните места за почивка. Държавната политика също е насочена към стимулиране на вътрешния туризъм, което ще е в полза както на туристите, така и на местната икономика.”, допълни кметът Алексиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега