Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Турското правителство замрази проекта за парка Гези

Турското правителство замрази проекта за парка Гези

Турското правителство обяви, че е готово да спре проекта за преустройството на парка "Гези" в Истанбул, докато съдът излезе с решение по казуса. Това стана факт след поредни разговори тази вечер с протестиращите, съобщи BBC.

Турското правителство обяви, че е готово да спре проекта за преустройството на парка "Гези" в Истанбул, докато съдът излезе с решение по казуса.Това стана факт след поредни разговори тази вечер с протестиращите, съобщи BBC

Премиерът Реджеп Ердоган прие на нова среща представители на демонстрантите, няколко часа след като им отправи 24-часов ултиматум да опразнят парка. По време на разговорите премиерът смекчил тона, като казал, че ще изчака решението на съда, но и повторил предложението си да се проведе референдум сред жителите на Истанбул за съдбата на парка.

"В случай че съдът позволи проектът да продължи, ще се проведе обществено допитване за нагласите и мнението на хората по въпроса", отбеляза говорителят на правителството Хюсейн Челик.Планът за преустройството на парка "Гези" доведе до избухването на най-големите антиправителствени протести в Истанбул и други големи градове в страната от над десетилетие насам.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега