Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Убиецът на англичанката в Маломир остава зад решетките

Убиецът на англичанката в Маломир остава зад решетките

Иван Николов, който бе обвинен в убийството на 68-годишна англичанка, остава в ареста. Апелативният съд в Бургас потвърди наложената мярка за неотклонение - задържане под стража. Николов обжалва решението на ямболския съд и поиска по-лека мярка, но съдът сметна, че доказателствата по делото са достатъчни и отказа да освободи подсъдимия.

Иван Николов, който бе обвинен в убийството на 68-годишна англичанка, остава в ареста. Апелативният съд в Бургас потвърди наложената мярка за неотклонение - задържане под стража. Николов обжалва решението на ямболския съд и поиска по-лека мярка, но съдът сметна, че доказателствата по делото са достатъчни и отказа да освободи подсъдимия.

Николов ще отговаря в съда за две тежки умишлени престъпления - изнасилване и убийство на британка. Според обвинителния акт, в последните дни на месец юли, в село Маломир, област Ямбол, той принудително насилил 68-годишната жена, след което я убил по особено жесток начин, за да прикрие следите си. Още на първи август, обаче, срещу него са повдигнати две обвинения.

Според Николов и автокатът му, доказателствата по делото не са достатъчни, за да се докаже неговото участие в случая. В тази връзка защитникът му поиска облекчение на мярката срещу него. В съдебната зала обвиняемият заяви, че не е познавал жената и никога не е контактувал с нея.

Адвокатът му заяви, че по делото липсват доказателства, от които да се направи извод заавторството на деянията. Според нея заключението на извършената ДНК експертизае с противоречиви изводи и не дава отговор на въпроса дали Николов е извършилтези престъпления. Намерените дрехи на местопроизшествието, които са били обектна изследване, тя твърди, че обвиняемият е изхвърлил същия ден на сметището,след като бил скъсал по време на работа и няма как той да си е тръгнал гол оттам, след като е извършил престъпленията. 

В подкрепа на своята теза тя посочи и свидетелски показания, от коитоставало ясно, че в периода на извършване на деянията Николов е отишъл на гостиу съсед, бил е пиян и е заспал, като си е тръгнал от къщата след 24:00 часа.

Представителятна Апелативна прокуратура Бургас се противопостави на искането, като се мотивира стежестта на повдигнатото  обвинение ивисоката степен на обществена опасност на деянията, за които Николов епривлечен да отговаря. Държавното обвинение обърна внимание, че той е осъжданмногократно, включително и за тежки умишлени престъпления, за които са муопределяни ефективни наказания лишаване от свобода. Според прокурора по делотоима достатъчно доказателства, от които може да се направи обоснованопредположение, че той е извършил престъпленията.

Апелативенсъд Бургас потвърди определената на Николов мярказа неотклонение задържане под стража. Съдът установи, че той е привлечен катообвиняем за тежки умишлени престъпление. За тях са предвидени  наказания лишаване от свобода от 10 до 20години и съответно от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затворбез замяна.

Въпреки че разследването е в начален стадий, съдът намери заправилно становището на първата инстанция, че събраните многобройни доказателстваводят до обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията –изнасилване и убийство. Водещ мотив за съдапри потвърждаването на определението на първата инстанция е изготвената ДНКекспертиза върху намерените вещи, чието заключение показва наличие на клетъченматериал от обвиняемия и пострадалата.

Съдът прие, че съществува реалнаопасност Иванов да се укрие или да извърши престъпление, предвид обремененотому съдебно минало. Определението,с което Апелативен съд Бургас потвърди наложената на Иванов мярка занеотклонение задържане под стража, е окончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега