Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Убийцата на Александра остава под стража

Убийцата на Александра остава под стража

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража на Атанаска Георгиева. Срещу нея е образувано досъдебно производство по обвинение в това, че за времето от 17 до 19 ч. на 10.04.2014 г. на таван в жилищна сграда в гр. Поморие, обитаван от нея, умишлено е умъртвила малолетно момиче чрез задушаване, посредством полиетиленови торбички, поставени в областта на главата, и завързани с тиксо. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата.

Окръжен съд – Бургас взе мярка занеотклонение задържане под стража на Атанаска Георгиева. Срещу нея е образуванодосъдебно производство по обвинение в това, че за времето от 17 до 19 ч. на10.04.2014 г. на таван в жилищна сграда в гр. Поморие, обитаван от нея,умишлено е умъртвила малолетно момиче чрез задушаване, посредствомполиетиленови торбички, поставени в областта на главата, и завързани с тиксо.Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата.            

Окръжнапрокуратура – Бургас поиска срещу Георгиева да бъде взета най-тежката мярка занеотклонение като се мотивира с тежестта на повдигнатото и обвинение и високатастепен на обществена опасност на деянието, за което е привлечена да отговаря.Прокурорът изтъкна обществената нетърпимост към подобни посегателства.            

Тойсъобщи, че досъдебното производство е започнало на 10.04.2014 г. срещунеизвестен извършител за отвличане на 7-годишно дете, който поставилосвобождаването му в зависимост от други обстоятелства. На 11.04.2014 г.Георгиева е била привлечена като обвиняема за квалифицирано убийство, което сенаказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор илидоживотен затвор без замяна. Държавният обвинител обърна внимание, че момичетое пребивавало в жилището на обвиняемата. То е умъртвено с поставени на главатаму торбички, като било лишено от въздух за 1 до 3 минути. Прокурорът смята, чесъществува реална опасност обвиняемата да се укрие или да извърши престъпление.Пребиваването й в ареста е наложително и за продължаване на разследването.           

Защитникът на Георгиеваподкрепи предложението на държавното обвинение, но изтъкна други аргументи. Подзащитнатаму нямало къде да отиде и не може да се върне в жилището си, което е в близостдо пострадалите. Адвокатът поиска тя да бъде изпратена в болницата при Затвора– Ловеч, където да й бъде направена комплексна съдебно-психиатрична ипсихологическа експертиза. Така да се установи психическото й състояние и далиможе да носи наказателна отговорност. Защитникът заяви, че след лични проблеми,Георгиева общувала само с близките си. В резултат на това, у нея се бил натрупалафект срещу съседите й това е отключило агресивна реакция.            

Окръженсъд – Бургас като взе предвид представените по делото доказателства истановищата на страните, прие, че може да бъде направено обоснованопредположение за авторство на  Георгиева надеянието, за което е привлечена да отговаря. То е тежко умишлено престъпление,което се наказва с над 10 години лишаване от свобода. Съдът намери, че саналице основанията за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда. Вподкрепа на това становище той посочи и обстоятелството, че обвиняемата нямакъде да пребивава.

Жилището й е запечатано от разследващите, а същевременно сенамира в една сграда с пострадалите. Със задържането й под стража ще сеизбегнат евентуални посегателства против живота и здравето на обвиняемата,както и всякакви усложнения от нейното освобождаване, свързани с престъплениепротив нея и личността й, или от нея против другиго. С тези мотиви Окръжен съд– Бургас определи, тя да бъде задържана под стража. Актът му може да бъдепротестиран и обжалван в 3-дневен срок. Евентуалната въззивна мярка е насроченав Апелативен съд – Бургас на 22.04.2014 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега