Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученици от АЕГ „Гео Милев“- Бургас с благотворителна акция към АВА център "Аутизъм Днес"

Ученици от АЕГ „Гео Милев“- Бургас с благотворителна акция към АВА център "Аутизъм Днес"

Тази година те нарушиха традицията да разменят подаръци помежду си и през изминалата седмица организираха коледно тържество за малчуганите с аутизъм.

Съпричастност, щедрост, благодарност. Под тези думи учениците от 9 В клас на бургаската английска езикова гимназия „Гео Милев“ избраха да отбележат своята Коледа и да зарадват възпитаниците от Центъра по приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм в Бургас. Тази година те нарушиха традицията да разменят подаръци помежду си и през изминалата седмица организираха коледно тържество за малчуганите с аутизъм.

Още в началото на месеца, представители на класа, по инициатива на Селин Айвазова и Радостин Арабаджиев, посетиха центъра към сдружение „Аутизъм днес”,за да проучат нуждите на неговите възпитаници. Специалистите ги запознаха с естеството и спецификите на работата с деца от аутистичния спектър, както и с необходимостта от специализирани играчки, използвани при индивидуалната терапевтична помощ. 

За кратко време учениците успяха да осигурят най-подходящия подарък за всяко дете и да създадат истински празник на доброто. Коледата бе докарана дни по-рано в сърцата на малчуганите и техните родители с песни,приказка и танци, с приказни герои и много любов и топлина. Един от двигателите на събитието- Радостин Арабаджиев, разказа как се е родила идеята за благородното дело:  „Решението да не си подаряваме подаръци помежду си, а да зарадваме други, дойде спонтанно и бе прието от всички от нашия клас единодушно. Не искахме да бъде просто дарение на подаръци, а един истински празник за дечицата. Благодарим на нашата съученичка Йоана Стоянова, която за много кратко време успя да измисли сюжета на нашето представление и да го направи реалност. Видяхме Борис Савов като Дядо Коледа, Даниела Георгиева като Снежанка, Мартин Христов като елена Рудолф и джуджетата Диляна Делчева, Иванка Николова, Селин Айвазова.“

За подкрепа на учениците, на тържеството присъстваха техният класен ръководител г-жа Милена Майсторова и директорът на гимназията г-жа Жаклин Нейчева. Помолена за коментар, г-жа Нейчева не успя да скрие вълнението си от делото на сърцатите момчетата и момичетата „Да твориш добро и да си съпричастен се възпитава и днес виждаме резултатите- тук сме заради прекрасни млади хора, осъзнали, че смисълът на Коледа не е в материалните придобивки, а в щастието, което създаваш у другите. И ако на Коледа едни чакат чудо, то други го създават. Благодаря на учениците от 9 В клас, които ни показаха, че най-голямото чудо е това, което направиш за другите. В навечерието на Коледа пожелавам на всички духът на съпричастността и щедростта да бъде винаги с нас.“


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега