Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученици от Английската гимназия на Бургас се учиха как да бъдат добри граждани в Съдебната палата

Ученици от Английската гимназия на Бургас се учиха как да бъдат добри граждани в Съдебната палата

Ученици от Клуб „Добър гражданин“ на Английска езиковагимназия „Гео Милев“ от Бургас, посетиха открито заседание на Окръжен съд –Бургас. Това е първа визита на ученици в съда за Новата 2018 г., част отОбразователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданскодоверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Децата не бяха влизали в съдебнитекулоари и станаха свидетели на протичането на реален съдебен процес по вземанена мярка за неотклонение спрямо обвиняем. Ученици от клуба на бургаската Английскаезикова гимназия за втора учебна година посещават Съдебната палата и присъстватна заседания по дела.

„По този начин те на място се запознават с устройството иначина на работа на съдебната институция. Опознават правото“, коментира технияръководител и заместник-директор, Силвия Пехливанова. Всяко от децата получикато подарък от Окръжния съд книжка – Конституцията на Република България, зада бъдат отговорни и съвестни и познават правата и задълженията си като добри граждани.        

Окръжният магистрат, Катя Господинова и окръжният прокурор, Величка Костова,приветстваха учениците и тяхното желание да се запознаят с правото. „За децакато Вас, то е вълнуващо и интересно“, коментира съдията и пожела на младитехора да вярват в справедливостта на българското правораздаване.        

Откритите уроци по Образователнатапрограма на ВСС, в които като лектори се включват окръжни и районни магистратии прокурори,  продължават до края научебната година. Следващата лекция на тема „Разделение на властите споредКонституцията на Република България. Функции на съдебната власт и структура насъдебната система“ ще бъде изнесена пред ученици от Гимназия за чужди езици „ВасилЛевски“, на 10 януари.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега