Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученици от две бургаски училища ще учат корейски

Ученици от две бургаски училища ще учат корейски

С азиатския език ще се запознаят 36 петокласници и шестокласници, и 30 осмокласници.

От днес ученици от две бургаски училища - ОУ "Коджакафалията" и гимназията по компютърно програмиране и иновации, ще учат корейски. С азиатския език ще се запознаят 36 петокласници и шестокласници, и 30 осмокласници.

Кметът на Бургас Димитър Николов и Негово Превъзходителство Джънг Джингю "откриха учебната година" с общо посещение в двете училища. В делегацията участваха почетния консул на Република Корея в Бургас Йосиф Спиридонов и председателят на търговската и индустриална камара на България и Корея Калин Дамянов.

"Интересът е голям, очакваме от директорите и на останалите бургаски училища да дадат своите заявки, за да се организират и там часове. С корейското посолство търсим варианти и за допълнителни преподаватели, които да започнат да преподават в Бургас и благодаря на Негово Превъзходителство Джънг Джингю за тази възможност", каза кметът Димитър Николов.

"Вярвам, че с така предоставената възможност ние ще научаваме повече за България и Бургас, а българите ще научават повече за Корея. Благодарение на г-н Димитър Николов, който пое инициативата и се обърна към нас, ние направихме всичко възможно да подпомогнем организирането на тези часове по корейски език в Бургас. И в Корея младите хора имат интерес към България, в университета в Сеул има паралелка за изучаване на български. По този начин ще постигнем добър обмен между младите хора на двете държави", каза в приветствието си посланикът на Република Корея в България Джънг Джингю.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега