Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ ще зарадват бургазлии с мобилна изложба

Ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ ще зарадват бургазлии с мобилна изложба

Идеята на проекта е съвременното изкуство да бъде представено на открито пространство, за да провокира директно ежедневните минувачи и да достигне до широка и разнородна аудитория.

Ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ ще зарадват бургазлии и гости на града с мобилната изложба „Цветовете на Бургас“. Тя е подчинена на философията на стрийт арт изкуството и е естествен процес от постигнатите резултати на учениците от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ в специалностите „Рекламна графика“ и „Сценичен костюм“.

Проектът включва 20 художествени картини, изпълнени в техниката на живописта. В специално обособена лента е добавен и QR код, чрез който на личното мобилно устройство на зрителя ще се възпроизвежда кратка информация за представения обект.

Експонирането на творбите в градска среда цели определено въздействие – да постави на фокус изкуството на младите автори, като го изведе извън галериите и учебните ателиета.


Снимка: Община Бургас

Освен да популяризира дейността на училището, чрез изразните средства на изобразителното изкуство, изложбата ще отправи предизвикателство към възприятията на гражданите и гостите на града, ще фокусира вниманието на зрителя върху художественото произведение като съзнателно търсен ефект на социално-емоционално взаимодействие – алтернатива на ежедневния ритъм.

Идеята на проекта е съвременното изкуство да бъде представено на открито пространство, за да провокира директно ежедневните минувачи и да достигне до широка и разнородна аудитория. Изложбата е и израз на съпричастност към инициативите на Община Бургас за популяризиране на града и културните събития, провеждащи се в него.


Снимка: Община Бургас

Ситуирана е на оградата на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ до 15 декември, след което ще се премести на друга локация.

Този проект се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Бургас.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега