Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Учениците в Пловдив и областта ще учат онлайн заради грипа

Учениците в Пловдив и областта ще учат онлайн заради грипа

Първоначално щабът реши началото на онлайн обучението да е от 30 януари, вторник, но след това датата беше променена по указание на Министерството на здравеопазването.

От 29 януари до 2 февруари учениците в Пловдив и областта ще учат онлайн. Това стана ясно след заседание на Областния щаб за борба с грип и респираторни заболявания. Причината е, че продължава да се покачва броят на заболелите от грип, като най-много са болните в училищна възраст. 

Първоначално щабът реши началото на онлайн обучението да е от 30 януари, вторник, но впоследствие датата беше променена по указание на Министерството на здравеопазването.

Към днешна дата  30% от изследваните проби в Национална референтна лаборатория са реагирали на грип тип А, коментира директорът на РЗИ д-р Сийка Димчева.  Тя уточни, че се е увеличил и натискът върху здравната система, както общопрактикуващите лекари, така и в болниците. В момента свободните легла в детските, инфекциозните и в отделенията, където се лекуват белодробни и респираторни заболявания са под 30%.

Началникът на РУО Иванка Киркова обясни, че учениците минават онлайн, за да може спокойно да завършат първия срок, тъй като не всички са оформили оценките си, а на 5 февруари децата ще са в междусрочна ваканция. Ведната започва организация в училищата, за да могат учениците да получат указания за онлайн обучениет.

Киркова допълни, че процентът на отсъстващи ученици се увеличава, а най-много са болните в общините Брезово, Перущица, Куклен, Раковски и Пловдив. 

До 5 февруари се удължава и срокът на противоепидемичните мерки въведени в началото на тази седмица - забрана на свижданията в болниците, женските и детските консултации, спиране на имунизациите. Засилен остава и филтърът в детските градини и ясли, с цел да не се допускат болни деца. 

С днешното решение, освен онлайн обучението, се прекратяват извънкласните  занимание на учениците. На 5 февруари щабът отново ще се събере.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров коментира, че  при необходимост и след като се анализират данните ще се реши дали да се даде на  учениците три дни ваканция след 5 февруари. 

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега