Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученичка от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици

Ученичка от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици

Ученичката е благодарна на учителите от СУ „Никола Й. Вапцаров“ за подкрепата, знанията и уменията, които й дават. Мечтае да продължи образованието си във висше училище и да изучава системно програмиране и интериорен дизайн.

Ученичка от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици по повод 20 март – Международния ден на франкофонията, съобщиха от МОН. Дамла Кемик от XIIа на СУ „Никола Й. Вапцаров“ е една от отличничките в училището, асистент на знаменна група, член на Ученическия съвет. 

Макетът е висок 128 см. и е изработен от нея за 12 дни след учебните занятия. Девойката се вдъхновила за творбата от историята на Франция, френската култура и архитектура.Изработването на Айфеловата кула е поредното предизвикателство за ученичката. Тя има интереси в различни области и се занимава активно със спорт и изкуство.

Дамла участва в различни национални и международни форуми и конкурси, от които е спечелила множество награди. Темите са различни: литература, изобразително изкуство, фотография и 3D изображения и др. Ученичката се включва и в благотворителни инициативи в подкрепа на хората с увреждания, недоносените бебета, борбата с агресията, грижите за животните.

В кампания “Силата на ръцете” във връзка със Световната седмица, посветена на осведомеността относно уврежданията на брахиалния плексус, Дамла направи над 300 сини лентички и мотивира съучениците си да се включат, съобщиха от ръководството на училището.Ученичката е благодарна на учителите от СУ „Никола Й. Вапцаров“ за подкрепата, знанията и уменията, които й дават. Мечтае да продължи образованието си във висше училище и да изучава системно програмиране и интериорен дизайн.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега