Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученичка от ПГРЕ „Георги С. Раковски“ с първо място на международен литературен конкурс в Париж

Ученичка от ПГРЕ „Георги С. Раковски“ с първо място на международен литературен конкурс в Париж

Стихотворението, с което талантливата ученичка впечатли журито в групата на 11-14-годишните, носи името „Парижанки”.

Ученичката от Равда Елена Георгиева спечели първо място на Международния литературен конкурс „Вълшебното перо“ в Париж, съобщиха от Община Несебър. Наградата й бе връчена в театър „Св. Леон“ във френската столица по време на тържествен концерт, посветен на 10-годишнината от организираното от сдружение „Христо Ботев“ Българско неделно училище „Иван Вазов“. Стихотворението, с което талантливата ученичка впечатли журито в групата на 11-14-годишните, носи името „Парижанки”.

Осмокласничката Елена Георгиева е възпитаник на ПГРЕ „Георги С. Раковски“ – Бургас, където засилено изучава френски език. Поетичните й изяви в различни национални и международни конкурси са от две години, оттогава тя има и други награди, свързани с римуваното слово. 

В първото издание на Международния литературен конкурс „Вълшебното перо“ в Париж, иницииран от училището в партньорство с Изпълнителната агенция за българите в чужбина, се включиха млади творци с български език, живеещи в 15 държави: България, Франция, Великобритания, Италия, Испания, Молдова, Норвегия, Румъния, САЩ, Сев. Македония, Сърбия, Украйна, Хърватия, Чехия и Швейцария. Те участваха с 630 творби в проза и поезия.

Най-добрите стихотворения и разкази бяха оценявани от изтъкнатите български писатели Катя Кремзер, Лили Спасова, Радослав Гизгинджиев и Здравка Евтимова – председател на журито.

Сред специални гости на събитието бяха Димитър Здравков – съветник по образованието в президентството, Милен Ботев, държавен експерт в министерството на образованието и науката, Радка Балабанова-Рулева – посланик на България във Франция.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега