Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Учители споделиха над 100 добри практики за онлайн обучение

Учители споделиха над 100 добри практики за онлайн обучение

Идеята на МОН е да събере на едно място разнообразни ресурси, създадени от преподавателите в процеса на онлайн обучение, за могат техни колеги, родители и ученици да ги използват в своята работа.

Над 100 добри практики, видеоуроци и презентации в помощ на обучението от разстояние в електронна среда (ОРЕС) са достъпни на платформата на Министерството на образованието и науката (МОН). Те са разработени от учители през последните две години. Идеята на МОН е да събере на едно място разнообразни ресурси, създадени от преподавателите в процеса на онлайн обучение, за могат техни колеги, родители и ученици да ги използват в своята работа.

В общ списък са включени линкове към полезни материали, които вече са публикувани на други места. Освен това МОН събира нови предложения, представени от авторите им под формата на презентации и/или видеоклипове. Първите от тях са достъпни ТУК

На същото място периодично ще се добавят още добри практики. Материалите са разделени в пет тематични области: повишаване ангажираността и мотивацията на учениците при обучение от разстояние в електронна среда; атрактивни форми за представяне на изучавания материал при онлайн занятия; подкрепа на ученици с ниски резултати; е-обучение за учениците със специални образователни потребности; ефективна организация на работата в онлайн среда на ниво училище или детска градина. Отделно от това МОН публикува видеоуроци за различни класове и по различни предмети, както и други добри практики. 

Електронната банка с ресурси ще продължи да се обогатява с добри практики през цялата учебна година. Списък с линкове към полезни материали, публикувани на други места, можете да видите ТУК. Събраните до момента новосъздадени ресурси можете да видите ТУК.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега