Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Удари и скубане на коси: Посягала ли е възпитателка на 2-годишни деца

Удари и скубане на коси: Посягала ли е възпитателка на 2-годишни деца

Това твърдят родители и медицинска сестра от детска градина в Бургас.

Възпитател в яслена група в детска градина в Бургас подаде оставка, защото по думите ѝ не иска да бъде съучастник в тормоз над 2-годишни деца от страна на нейна колежка. За това сигнализираха родители на деца в групата „Сладурани”, които твърдят, че от месеци забелязват промени в поведението на малките, но го отдавали на раздялата с родителите. Възпитателката информирала директора на детското заведение за нередности, които забелязвала, но от ръководството поискали доказателства. 

„От 27 март тази година работя в детската градина и бях много щастлива от това. В процеса на работа обаче забелязах неща, с които не съм съгласна. Мисля, че са недопустими. Станах свидетел на оказван многократно тормоз от колежката ми върху децата – удряне на шамари, удари по главите, скубане на коси, обиди. Тази агресия не е породена от нещо съществено, а от дребни неща - когато детето не може да се обуе само или не може да се съблече”. Това разказа за Nova бившата медицинска сестра в ДГ "Изгрев" Мария Стоянова.

По думите ѝ тя се обърнала към директора на детското заведение. „Беше ми казано да посоча дата и час на нередностите, на които съм станала свидетел. Това е несериозно. Не си водя записки”, подчерта Стоянова.

Родители разказаха, че са забелязали промени в поведението на децата си. „Детето ми се удря с ръка през лицето сама, когато направи някаква беля и аз ѝ повиша тон. Посяга и на мен. Детето ми е едно от тези, които са били скубани и блъскани в стол, защото плачело”, твърди майка на дете в яслената група. 

„Това, което ми каза г-жа Стоянова, за мен беше абсолютен шок. Поисках да каже датата, на която е станала свидетел на нередностите. Тя е на работа при нас от 27 март, а ме информира на 6 юни. Когато съм влизала в групата „Сладурани”, аз лично не съм виждала нередности. Родители също не са ме уведомявали за проблеми и лошо поведение спрямо техните деца. Другата медицинска сестра е в отпуск към настоящия момент, докато се изяснят обстоятелствата”, заяви директорът на ДГ "Изгрев" Жанета Иванова.

Медицинската сестра отрича обвиненията и смята, че проблемът идва от личен конфликт между двете. "Обвиненията, които тя отправя за побой са напълно неоснователни. Никога не съм посягала на някое дете", категорична е тя.Част от родителите вече са отписали децата си от детската градина. От Община Бургас започнаха проверка по сигналите. "За нас е много важно тази госпожа да бъде отстранена от детската градина", посочи майката Галина Иванова. По думите ѝ  директорката е знаела за случая и не е взела необходимите мерки. Те поискаха и нейната оставка. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега