Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Украйна обяви военно положение

Украйна обяви военно положение

Зеленски призова сънародниците си да запазят спокойствие и да останат по домовете си.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски излезе с обръщение към украинците, с което обяви, че въвежда военно положение в цяла Украйна, предаде агенция Укринформ. Няколко часа по-късно Върховната Рада официално прие предложението. "За" гласуваха 300 депутати.Часове по-рано руският президент Владимир Путин официално започна война срещу Украйна.

Зеленски призова сънародниците си да запазят спокойствие и да останат по домовете си. Той каза, че Русия е нападнала военни обекти и граничните пунктове. "Днес президентът Путин обяви провеждането на специална военна операция в Донбас. Русия нанесе удари по нашата военна инфраструктура и по нашите граничари и гранични отряди. В много градове на Украйна се чуха взривове. Въвеждаме военно положение на всички територии на нашата държава",  заяви Зеленски във Фейсбук.

Часове преди началото на руската атака, Зеленски се появи по телевизията в Украйна. Но вместо към украинския, се обърна към руския народ."Вашите лидери одобриха войската ви да тръгне напред, в земите на друга страна. И тази стъпка може да даде начало на голяма война в Европа. Със сигурност знаем, че нямаме нужда от война - нито студена, нито гореща, нито хибридна. Но ако бъдем нападнати от войска, която се опитва да отнеме страната ни, свободата ни, живота ни и живота на нашите деца, ще се защитаваме. Когато настъпвате срещу нас, ще виждате лицата, не гърбовете ни. Войната е голямо бедствие, което има огромна цена. Вече никой няма да е в безопасност. И кой ще страда най-много? Хората! Кой не иска войната най-силно? Хората! Кой може да я спре? Хората! Има ли такива хора сред вас? Сигурен съм че има", заяви Зеленски.

Междувременно той е разговарял с американския президент Джо Байдън."Преди минута проведох разговор с президента Байдън. САЩ вече са започнали да организират международна подкрепа. Днес от вас, от всеки от вас се изисква спокойствие. По възможност си останете у дома. Ние работим, армията работи, работи целият сектор за сигурност на Украйна. Постоянно ще поддържаме връзка с вас - аз, Службата за национална сигурност, министерският съвет на Украйна." - казва в заключение Зеленски.

Я буду щогодини повідомляти вам актуальну і достовірну інформацію.

Публикувахте от Володимир Зеленський в Сряда, 23 февруари 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега