Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Украйна съобщи за нови руски атаки в Киев и други региони

Украйна съобщи за нови руски атаки в Киев и други региони

Президентът Володимир Зеленски поиска от съюзниците още системи за противовъздушна отбрана

Украйна обвини Русия за нови атаки тази сутрин в Киев и други региони, съобщи БНР. Руските удари срещу енергийни съоръжения създадоха проблеми в редица области, сред които Житомирска, западно от Киев, където беше засегнато и водоснабдяването и части от Днепропетровска в Централна Украйна. Имаше обстрел на Харков и взривове в Кривой рог. Руската агенция "Новости" съобщи за въздушна тревога в цяла Украйна.

Президентът Володимир Зеленски поиска от съюзниците още системи за противовъздушна отбрана. Междувременно Москва и Киев съобщиха за нова размяна на военнопленници.След поредните нападения украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че тероризира и убива цивилни. Той съобщи, че има загинал при удар по жилищна сграда в Николаев.

"Украйна е под обстрела на окупаторите. Те продължават да правят това, което правят най-добре - да тероризират и убиват цивилни", написа Зеленски в "Телеграм". Беше категоричен, че няма място за преговори с руския президент Владимир Путин.Преди това коментира размяната на военнопленници между Москва и Киев, в която Москва си е върнала 110 души, а Украйна - 108, всичките - жени. Според властите в сепаратистката Донецка република две от украинките са избрали да останат в Русия:"Състоя се поредният етап на наши граждани от руски плен. Успяхме да върнем 108 украинки. Сред освободените има и такива, които са пленени дълго преди началото на пълномащабната война. Ние не забравяме никого от нашите. Трябва да върнем всички и ще ги върнем". 

"Русия няма шанс на бойното поле и се опитва да прикрие военните си поражения с терор“, добави Зеленски. От седмици украинските сили провеждат успешни контраофанзиви в крайните източни и южни региони, окупирани от руснаците.Украинската страна твърди, че е свалила смъртоносни руски дронове, които са в изобилие около Киев. Зеленски подчерта, че Украйна се нуждае от още съвременни системи за противовъздушна отбрана и ракети за тях. От Киев призоваха Иран да прекрати незабавно доставките си на оръжия за руската страна.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега