Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Украинският премиер подаде оставка

Украинският премиер подаде оставка

Украинският министър-председател – Микола Азаров подаде оставка, съобщава „РИА новости“. Мотивите му били конфликтите, разкъсващи страната, които заплашвали икономическото и социално развитие на Украйна.

Украинският министър-председател – Микола Азаров подадеоставка, съобщава „РИА новости“. Мотивите му били конфликтите, разкъсващи страната,които заплашвали икономическото и социално развитие на Украйна.

"Направихме и продължаваме да правим всичко, за дапредотвратим кръвопролития, ескалация на насилие и нарушения на човешкитеправа. Правителството трябва да осигури функционирането на икономиката исистемата за социална сигурност в екстремни условия", заяви Азаров. Подумите му, ескалацията на насилието и нарушаването на правата на гражданите сапричината той да се оттегли доброволно от поста.

За момента обсъждания за въвеждане на извънредноположение в страната няма да се провеждат, заяви председателят на парламентаВолодимир Рибак. В случай, че президентът приеме оставката на премиера, целияткабинет ще бъде разпуснат. 60 дни след влизане в сила на оставката ще трябва дабъде сформирано ново правителство.

Информация за евентуаленприемник на Азаров няма. Часове преди той да обяви решението си, опозиционният лидерАрсений Яценюк отхвърли предложението на държавния глава да заеме поста.

Азаров встъпи в длъжност по назначение на президентаЯнукович след избирането му за глава на Украйна през 2010 година. Като премиернасочи усилията си към стабилизиране на силно задлъжнялата икономика наУкрайна, запазване на националната валута, отказвайки натиска на Международниявалутен фонд за повишаване на цените на природния газ у дома.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега