Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Украинският президент Зеленски вече е в България

Украинският президент Зеленски вече е в България

Той кацна в София минути след 12.00 ч. Полетът бе извършен с българския правителствен самолет.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски вече е в България. Той кацна в София минути след 12.00 ч. Полетът бе извършен с българския правителствен самолет. Новината за еднодневното посещение на Зеленски обяви тази сутрин премиерът Николай Денков. 

Визитите на Зеленски винаги се следят с повишено внимание и до последно се пазят в тайна от съображения за сигурност. Често се случва програмата му да се променя в последния момент. 

В Министерския съвет той ще разговаря с премиера Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО.


Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката. 

По-късно през деня Денков и Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде предавано на живо на страницата на Министерския съвет във Facebook. 

Свръхсекретното планиране на пътуванията на Зеленски подчертава изключително опасния характер на визитата на военен лидер, който ежедневно е изправен пред рискове за живота си.

От началото на войната в Украйна до момента Зеленски е посетил общо 13 държави на три континента, а България е втората държава от Източния фланг на НАТО след Полша. 

Мерките за сигурност, които се предприемат, на всички посещавани от Зеленски места, са драконовски. Пристигането му в САЩ отне 30 часа. Той първо пътува с влак от родината си до гарата в полския град Ржешов, а от там - с американски правителствен самолет, който кацна в база "Андрюс" в Мериленд, близо до Вашингтон. От там с автомобилен кортеж беше откаран в Белия дом.

Винаги по време на визитите си президентът Зеленски носи зелена тениска и камуфлажни панталони, а не костюм и вратовръзка, за да напомни на света, че идва от военна зона, от страна, в която се води въоръжен конфликт.  

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега