Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Укрепиха три от куполите на църквата "Св. Св. Кирил и Методий"

Укрепиха три от куполите на църквата "Св. Св. Кирил и Методий"

Продължава укрепването на катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий". Източният и западният купол вече са изцяло покрити със специална въглеродна тъкан. Предстои завършване на укрепването и на северния купол. След това ремонтните работи ще продължат с южния.

Продължава укрепването на катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий". Източният и западният купол вече са изцяло покрити със специална въглеродна тъкан. Предстои завършване на укрепването и на северния купол. След това ремонтните работи ще продължат с южния.

Подсилване на конструкцията се прави и на пръстена под главния купол на храма. Там вече е поставен един слой въглеродна тъкан, след което ще се постави втори пласт нишки. След приключването на работата по куполите ще се премине към укрепване на подпокривните зидове.

Въглеродни прътове за подсилване на фасадите са поставени на северната и южната страна на храма. На следващия етап от ремонта ще бъде инжектиран разтвор под налягане в отворите, който са направени за поставяне на укрепващите елементи. 

В църквата работи и екип от реставратори, които свалят стенописите, за да може стените да бъдат облепени с подсилваща тъкан. След изграждането на добра основа, стенописите отново ще бъдат поставени на местата си.

При завършването на ремонта църквата "Св. Св. Кирил и Методий" ще отговаря на всички конструктивни изисквания за сеизмична устойчивост. Проектът за укрепването на храма е на водещия български специалист в тази област проф. Йордан Милев, който дълги години е практикувал в Япония.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега