Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Униформени блокират пътища в страната, кабинетът остава непреклонен

Униформени блокират пътища в страната, кабинетът остава непреклонен

Втори ден представители на силите на реда организират демонстрации в цялата страна. Искането им – запазване на социалните придобивки, отпуските и средствата за прослужени години. Въпреки проблемите, които стачките създават, правителството остава непреклонно.

Втори денпредставители на силите на реда организират демонстрации в цялата страна.Искането им – запазване на социалните придобивки, отпускитеи средствата запрослужени години. Въпрекипроблемите, които стачките създават, правителството остава непреклонно.

Премиерът Борисов заяви, че отстъпка може да се направи само със заплатите запенсиониране. За в момента заетите в звената на МВР те ще останат 20, ноноводошлите ще трябва да се задоволят с 10 възнаграждения.

В столицатауниформени са блокирали Орлов мост. Някои от недоволните са обградили Народнотосъбрание. Трафикът в районите е блокиран. Същото е положението и в Пловдив,където стотици служители на МВР се събраха по обяд пред областната дирекция наведомството, съобщава Нова телевизия. Полицаите планират да блокират два отнай-оживените булеварди в града.Под „обсада“ са играничните пунктове „Маказа” и „Кулата”, както и пътни артерии и кръстовища в цялата страна.

В Бургас протестаподкрепиха надзиратели от затвора и служители от „Съдебна охрана“. Те сесъбраха на най-натоварените улици в морския град, по която минава целияттрафик към промишлената зона. Протестът продължи 15 минути, които затрудниха градския транспорт и движениетов сутрешния час пик.

Това, коетосъбуди недоволството на служителите на реда, е новият регламент, който включванамаляването на отпуските до 20 дни годишно, въвеждането на клас „прослуженовреме“ за всички служители във ведомството, както и орязването навъзнагражденията при пенсиониране.

Другото решение на кабинета, което разгневи полицаите, е разделянетона две групи служителите вМВР и отбраната на първа категория за тези, които работят на терен и на третакатегория за онези, които работят зад бюро.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега