Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Уникална камера осигурява достъпна работна среда за хората с увреждания

Уникална камера осигурява достъпна работна среда за хората с увреждания

В отдел "Стратегическо планиране, дигитализация и устойчиво градско развитие" на Община Бургас вече се използва едно уникално решение на пазара на иновативни технологии - камерата Ipevo Ziggi.

Община Бургас спечели и реализира проект за подобряване на достъпна работна среда и равните възможности за професионална реализация на хора с трайни увреждания. В отдел "Стратегическо планиране, дигитализация и устойчиво градско развитие" вече се използва едно уникално решение на пазара на иновативни технологии - камерата Ipevo Ziggi. Устройството е с уникален дизайн, позволяващо единствени  по рода си възможности за конфигурация и гъвкавост, като в същото време е лесно за транспортиране и включване на различни работни места.

Рамката на камерата се състои от 4 шарнира, което дава възможност за фокусиране върху всякакви обекти от различно разстояние в зависимост от желанието за визуализация на показвания обект. Не на последно място камерата работи със всички операционни системи през USB интерфейс. Последното е особено важно при защитата на ценна информация и лични данни - при безжична технология кражбата им е много по-лесна.

Камерата има три основни режима на работа - уеб камера, видео запис и сканиране изработка на документи. Първият е много подходящ за администрацията, тъй като голяма част от компютърните конфигурации са настолни и не разполагат с камера и микрофон. В главата на устройството има вграден такъв. По този начин става пълноценно участието на хора с увреждания в работни срещи и уебинари изцяло в дигитална среда.

Вторият режим - видеозапис се използва при запис на работни срещи, посещения на граждани и контрагенти или просто за предаване на съобщения чрез звук и образ. Например, камерата позволява запис на информационни клипове, споделяни на официалните интернет страници или социалните мрежи. Сензорът на камерата е 4К и позволява запис на видео с честота 60 Hz.

Третият и може би най-интересен режим е сканирането и превръщането на хартиени документи в електронни. Структурата на камерата е сходна с тези от най-съвременните библиотеки и позволява заснемане на отделни листа от папки или класьори или цели книги, като позволява лесно прелистване. Например при автоматичен режим използващият единствено прелиства страници - вграденият изкуствен интелект върши останалото. Процесът на сканиране има общо 10 режима работа за най-подходящ резултат. Те се допълват от функцията за разпознаване на текст и прочитането му на глас от включения софтуер.

Въпреки че, камерата се използва най-вече за дигитализация, тя успешно служи и за образователни цели. Това устройство е най-популярно сред учителите, практикуващи онлайн своята професия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега