Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Уникална котешка изложба в Бургас

Уникална котешка изложба в Бургас

Уникални и изключително редки породи котки ще участват на Третата фелиноложка изложба по системата на WCA (WORLD CAT ASSOCIATION), която ще се проведе на 19 и 20 юли в Културен дом на нефтохимика в Бургас.

Уникални и изключително редки породи котки ще участват на Третатафелиноложка изложба по системата на WCA (WORLD CAT ASSOCIATION), която ще сепроведе на 19 и 20 юли в Културен дом на нефтохимика в Бургас.

Организаторитезалагат на представянето на по-екзотични и редки породи, за да отговорят наочакванията на истинските ценители сред бургаската публика.Гостите на проявата ще могат да видят известния оранжев гальовник Набиско,който е най-големият представител на породата мейн куун в България и тежи 12кг. Набиско е гранд шампион по системата на WCA и на тази изложба ще се бори затитлата световен шампион. Една от най-атрактивните представителки на котешкото царство е инай-малката котка в България с име Milky Way, тежаща едва 1,5 кг.

Бамбино –това е най-необикновената порода котки в света, обединяваща в своят генетиченкод екзотичното очарование на голият сфинкс и трогателната непосредственост накъсолапият Манчкин.На изложбата можете да видите и единственият в България манчкин Йори. Йорие с къси крачета, които обаче не му пречат да се движи свободно и дори да скачависоко. Котките от породата са кръстени на приказния народ от книгатаМагьосникът от Оз, те са много добродушни, любвеобилни и предани любимци.Котката, която ще бъде представена на изложбата през уикенда, има и различниочи, което много рядко се получава при развъждането на тази порода.

Единот най-елитните представители на единствения в България развъдник за бурмискикотки ще бъде показан в Бургас. Всички бурмиски котки от тази порода имат запрародител в родословията си една женска котка с име Wong Mau, купена от Бурмапрез 1930 г. и чифтосана с американска сиамска котка. Бурмиската котка е със среденразмер, със здрава костна система, добре развита мускулатура и неочаквано тежказа своите размери. Закръглената глава, изразителните очи и приятното изражениена лицето са отличителните характеристики на породата, която не прилича на нитоедна друга.

Аконе сте виждали котка с къдрава козина, сега е моментът да се запознаете с единмалък и сладък бяло-сив девон рекс, който си търси нови родители. Той вече епечелил завидната награда - второ най-добро коте на изложба на WCA  - в конкуренция с над 20 котета от различнипороди. Първият девон рекс на име Кирш се е родил през 1960 г. в Англия вграфството Девоншир. Котките от породата са със здраво, стройно и мускулестотяло със средни размери, широк гръден кош и грациозна шия. Главата е стриъгълна форма, изразени скули и масивна брада. Носът е къс и има ясно изразенстоп, а челото е скосено. Ушите са големи, широки в основата и със закръгленикраища. Очите са големи, с бадемовидна форма, леко удължени в посока към ушите.Цветът им трябва да хармонира с обагрянето на козината - жълт или зелен.

Повреме на екзотичната изложба, която този път ще се проведе в Бургас, в Дома нанефтохимика, ще бъдат показани и расови екземпляри от породите екзотични котки,персийски котки, мейн кууни, хималайски котки, бамбино, канадски сфинкс, девонрекс, британски късокосмести, бурмиска котка. Заизложбата от Украйна трябва да пристигнат представители на породата украинскилевкой – сфинкс с клепнали уши. Тя е създадена изкуствено от кръстосването насфинкс и шотландска клепоуха котка едва преди десет години. Гладката им сивакожа има множество гънки, очите са бадемовидни, а физиономията им напомня малкона куче. Те изискват специални грижи заради липсата на козина.В момента вразлични държави живеят около 1000 левкоя.

Децадо 7 години ще могат да посетят изложбата безплатно. За деца до 14 години ипенсионери входът ще бъде 3 лв., а за възрастни - 5 лв. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега